„Асарел-Медет“ АД получи купата „Развитие“ на церемонията „Футболист на годината“

Написана от  Понеделник, 07 Януари 2019 21:37
Огромна купа получи „Асарел-Медет“ АД на тазгодишната церемония „Футболист на годината“, която събра елита на най-популярния спорт на 6 януари във Военен клуб - София.

На церемонията бе подчертано, че наградата е за инвестициите на компанията в развитието на детско-юношеския футбол, за отличните условия в зала „Арена Асарел“ и чудесната организация на международния детски турнир „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“, в чието първо издание през декември миналата година се включиха школите на „Ювентус“ и „Милан“, както и световни звезди от ранга на Франко Барези и Тото Скилачи. Отличието „Развитие“ бе връчено от многократната световна и европейска шампионка по спортна стрелба и основен организатор на събитието Весела Лечева.
„Синът ми тренира футбол от две години и виждам в него две нови неща – отговорност и организираност в ежедневието. Затова ще продължим да подкрепяме този спорт, защото той дава не само сила и здраве, а изгражда в децата умения, които наистина правят света по-добър“, заяви Цвета Величкова, директор „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“ АД.
На бляскавата церемония бяха поканени и председателят на Управителния съвет на ФК „Оборище“ Пламен Търкаланов, помощник-треньорът Янко Янков, управителят на „Спорт Инвест Панагюрище“ Иван Нетов, както и представители на дъщерните дружества „Тракийски хотелиери“ и „Асарел Инвестмънт“.
За инициативата с ФК „Оборище“
„Асарел-Медет“ АД подпомага финансово ФК „Оборище“ от сезон 2012/2013 г. В този период клубът постигна най-сериозните си успехи – влизане в „Б“ група и два сезона в професионалния футбол. Последният договор между партньорите бе подписан през месец август миналата година. От есента на миналата година броят на трениращите футбол момчета бе почти удвоен и вече занимания водят около 200 деца.
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси