Електромерите през декември ще се отчитат по редовен месечен график

Написана от  Сряда, 19 Декември 2018 16:34
Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници „Електроразпределение Юг“ (част от EVN България) е създало организация за отчитане на електромерите по редовен месечен
график и по време на неработните празнични дни. Целта е, както всеки месец, да се следва редовният график на отчитане на електроенергията за клиентите на дружеството в Югоизточна България.
В случай че поради отсъствие на клиентите по време на празниците няма осигурен достъп до онези електромери, които са в границата на собственост на клиентите, отчетниците на „Електроразпределение Юг“  ще оставят съобщение клиентите да се свържат с дружеството за уговаряне на посещение на отчетник в удобно за тях време. Това може да стане с обаждане на денонощен тел. 0700 1 0007.
EVN България напомня, че традиционно месец декември се характеризира с повишена консумация на електроенергия. Тази тенденция става още по-изразена по време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни. Регистрираните по-ниски температури и по-трайно застудяване от началото на декември са предпоставка за по-висока консумация на електроенергия, основно за отопление и топла вода, спрямо ноември. В тази връзка всеки клиент следва да обърне внимание на начина си на потребление, което би дало директно отражение в стойността на неговата фактура за електроенергия.
Основните фактори, които влияят на консумацията на електроенергия са:
·         режим и интензивност на потребление при всеки клиент/всяко домакинство
·         състояние на сграда/имот: външни стени, прозорци, врати, покрив, под и др.
·         налице ли са енергийноефективни мерки в имота/сградата
·         външна температура: понижението на външната температура с 1 °C увеличава потреблението на енергия за отопление с около 10%
·         вид и брой на използваните уреди и техният клас на енергийна ефективност
·         поведението при ползване на електроуредите
·         брой помещения в жилището, които се отопляват, брой живущи в жилището и др.
Важно е всеки периодично да следи своята консумация на електроенергия чрез сверяване данните от измервателния уред (електромер).
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси