Награда за корпоративна социална отговорност получи "Асарел-Медет" АД на конкурса "Мистър и Мисис Икономика"

Написана от  Сряда, 05 Декември 2018 00:41
На тържествена церемония на 4 декември в Зала 6 на Националния дворец на културата в София бяха раздадени наградите в престижния конкурс "Мистър и Мисис Икономика" 2018. 
Надпреварата се организира съвместно от най-голямата работодателска организация в страната - Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ) и списание "Икономика".
Номинациите се правят от членовете на КРИБ, а Управителния й съвет избира победителите. В 10-те категории на конкурса номинираните тази година бяха 32, като к
атегорията "Корпоративна социална отговорност" бе включена за първи път в конкурса. Първият й носител стана Димитър Цоцорков, председател на Надзовния съвет на "Асарел-Медет"АД. Наградата му връчи народниият представител от ГЕРБ Делян Добрев.
Подкрепата за даровити деца в община Панагюрище и дуалното обучение, в което ние сме първи в индустрията, са само част от социални проекти на компанията ни тази година. Корпоративната социална отговорност ще продължи да бъде наш приоритет, каза Димитър Цоцорков.
В категория "Индустрия" наградата получи Тим Курт, главен изпълнителен директор и вицепрезидент на "Аурубис България";
в категория "Финанси и Застраховане" Стоян Мавродиев, председател на УС и главен изпълнителен директор на Българската банка за развитие; в категория ИКТ, Аутсорсинг и бизнес процеси Боряна Манолова, управител на "Сименс" ЕООД; в категория "Търговия и услуги" Иван Панчов, управител на "Медина Мед"; в категория "Транспорт и Логистика" Миролюб Столарски, председател на СД на "Карат-С"; в категория "Консултантски бизнес/услуги" Стоян Ставрев, управител на Българска консултантска организация; в категория "
Земеделие и хранителна промишленост" Красимир Аврамов, изпълнителен директор на "Вила Ямбол".
Голямата награда "Мисис Икономик" и "Мистър Икономика" отиде при при Петя Димитрова - директор и председател на УС на Пощенска банка, и Александър Димитров - главен изпъълниителен директор на "А1 България".
Наградите връчиха вицепремиерът Томислав Дончев и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Всеки победител получи почетна грамота и статуетката "Рибарят и златната рибка" на скулптура Ставри Калинов, превърнала се в символ на конкурса.
Списание "Икономика" връчи и специални награди. Отличени бяха Борислав Малинов, консултант на Апарт хотел "Лъки" - Банско, за развитие на целогодишна туристическа дестинация и Цветелина Николова от "Катаржина Естейт" за популяризирането на българското вино. Наградите връчиха издателят на списание "Икономика" Боян Томов и министърът на туризма Николина Ангелкова.
Със своите музикални изпълнения гостите на конкурса ще зарадват Орлин Павлов, както и двама млади таланти от музикална школа "Арт Войс Център" - Пловдив - Тодор Борисов и Мирослава Тодорова.
Над 25 години призът “Мистър и Мисис Икономика ” се връчва на предприемачи, икономисти и финансисти, допринесли в най-голяма степен за развитието на българската икономика.

Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси