„Гордея се с труда на моите родители“ събра 20 деца в „Асарел-Медет“ АД

Написана от  Четвъртък, 01 Ноември 2018 15:06
За шеста поредна година в „Асарел-Медет“АД се проведе инициативата „Гордея се с труда на моите родители“. 
Това е национален партньорски проект на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, в който участват фирми и организации от цялата страна, а панагюрската минна компания бе една от първите, които се присъединиха още през 2013 г.
На 1 ноември, когато отбелязваме Деня на народните будители, 20 деца на работещи в „Асарел-Медет“АД посетиха работните места на своите родители, а навсякъде, откъдето преминаваха, звучеше веселата им глъчка.

Момичетата и момчетата бяха посрещнати от Цвета Величкова – директор „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“АД.
„Благодаря ви, че споделяте този ден с нас. Днес ще видите къде работят вашите родители, техните колеги и ще разберете, че благодарение на тях, благодарение на това, че всички ние сме един сплотен екип, „Асарел-Медет“АД е това, което е“, каза в приветствието си Цвета Величкова.
Малките гости видяха внушителната експозиция на вече изведените от производството руднични машини, след което се запознаха и със супермодерната диспечерска система за автоматизирано управление на технологичните процеси в рудника.


Любопитството им бе приковано от това, че в шофьорските кабини на багерите и автосамосвалите има компютърни станции. Децата бяха особено въодушевени от възможността да видят с бинокъл отблизо големите машини, които работят в рудника. Малките гости посетиха още пречиствателните станции, модерната Инсталация за екстракция и електролиза на катодна мед, както и закритата фирмена експозиция, където се запознаха с историята и развитието на дружеството. Те запечатаха в много снимки и селфита вълнуващите моменти от своето посещение, като си тръгнаха доволни и щастливи от „Асарел-Медет“АД.
След края на визитата в компанията децата посетиха залата трезор с Панагюрското златно съкровище, където се запознаха с историята около откриването на уникалните антики от братя Дейкови през 1948 година.
ТЕКСТ И СНИМКИ
"Асарел-Медет" АД, отдел "Комуникации"
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

1 коментар

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси