Следвайте ни и в социалните мрежи:

В Европа има богатство от езици – над 200 европейски и други езици,
РЗИ - Пазарджик информира днес за още 8 положителни проби за COVID-19 в областта.
ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ НАШИЯ ОТБОР...  
Полицейски производства са образувани спрямо четирима шофьори през изминалото денонощие, съобщиха днес
РЗИ - Пазарджик информира днес за 7 положителни проби за COVID-19 в област Пазарджик.
Александър Дондуков­-Корсаков е роден на 24 септември 1820 г. в Санкт Петербург,
Ганчо Грозев по време на своя 60-годишен рожден ден Ганчо Грозев по време на своя 60-годишен рожден ден Павлина Вайсилова

Учителят се ражда по съдба, казва директорът на СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ Ганчо Грозев

Написана от  Петък, 11 Май 2018 21:18
С какво измерваме годините в човешкия живот? Един от отговорите е познат - зависи от следата, която оставяме след себе си.
Има хора, които горят в професията си, прокарват пътища и оставят ярки следи. Сред тях е директорът на СУ "Св.Св.Кирил и Методий" в гр.Стрелча Ганчо Грозев, който на 10 април вдигна наздравица с десетки колеги, приятели и близки за своите 60 години. Въпреки многото години работа в образователната сфера и изпитанията, през които е преминал, той е запазил свежото си чувство за хумор и е съхранил жизнелюбието си. И на 10 април показа, че умее не само да работи здраво, а и да се весели. 
Почти нямаше танц, в който домакинът да не се включи. 
 
Сред подаръците, които рожденикът получи, бе и колаж, събиращ детски спомени и стъпки от професионалното му развитие.


За своя юбилей Ганчо Грозев получи много поздравителни адреси. Един от тях бе от кмета на община Стрелча Стойно Чачов. В него той оценява високия професионализъм, активната обществено-полезна дейност на директора на гимназията иприноса му за издигане авторитета на училището. „Вашето име заема достойно място сред забележителните имена на стрелчанските педагози и просветни дейци", се казваше в поздравителния адрес.
Думи на признателност изказаха в своя поздравителен адрес и всички пенсионирали се в СУ "Св.Св.Кирил и Методий". "60 години - това са много преодолени препятствия, много изкачени върхове, натрупан опит и мъдрост. Във Ваше лице ние виждаме един изключителен професионалист, доказал своето високо ниво на специалист и ръководите в сферата на образованието. Човек с ясни етични ценности, амбиция и целеустременост", подчертаваха излезлите в заслужен отдих учители.
Ганчо Грозев се дипломира в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ със специалност математика и физика. Има втора квалификационна степен „Организация и управление на средното образование“. През 1990 год. спечелва конкурса за директор на СУ „Св.Св.Кирил и Методий“. Преди това е възпитател в родното училище и първи секретар на комсомола в община Стрелча. Може и да прозвучи клиширано, но учителската професия е Мисия.Ако има нещо, което да тревожи Ганчо Грозев през последните години, то е, че в непрекъснатите реформи липсва приемственост и се прескача от една форма на обучение към друга, без да се използва положителното от предишен опит.
Директорът на 
СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ - гр. Стрелча, се тревожи и от създаването на условия за неграмотност у децата, както и от липсата на време за възпитание. "Ние се превърнахме повече в обучители", с горчивина казва Ганчо Грозев. За работата си през изминалите години той коментира: „Учителската професия нито емоционално ме е ощетила, нито желанието ми за работа е потиснала, само отчасти здравето ми е нарушила, но това е нещо нормално.Учителската професия ме е обогатила с много обществени контакти, научила ме е много бързо да вземам решения по определени казуси“.
Ганчо Грозев не крие, че понякога му е минавала през ума мисълта да смени професията заради непрекъснатите реформи, които не дават желания резултат. Винаги обаче е намирал смисъл да остане в нея и да продължи напред, отстоявайки позиция, защото е убеден, че „Учителят се ражда по съдба. Другото е различна форма на педагогическа дейност.“ За директора на СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ Ганчо Грозев добрият учител трябва да обича децата, да намира време и да възпитава, а не само да преподава.
Оценете
(2 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

  


 


 

 

Нови коментари

Абониране

Въпроси