Следвайте ни и в социалните мрежи:

На 26 май са изборите за български представители в Европейския парламент.
Фирма "Интерпан" ЕООД организира провеждането на курс
„Водач на кораб до 40 БТ по море“
СУ „Нешо Бончев“ организира:
Пробен изпит за НВО – VII клас по:
От 7 май до 27 май 2019 г. в Министерството на вътрешните работи функционира денонощно открита линия
По официални данни на Министерство на здравеопазването към 16.05.2019 г. са съобщени 650 случая на морбили. 
"АСАРЕЛ-МЕДЕТ" АД
гр. Панагюрище
ПРОДАВА СЛЕДНИТЕ УПОТРЕБЯВАНИ АВТОМОБИЛИ:
Кметът на Панагюрски колонии Петко Стоев и част от центъра на селото. Кметът на Панагюрски колонии Петко Стоев и част от центъра на селото. Архив oshtepan.com

Развитието на туризма е бъдещето на село Панагюрски колонии, смята кметът Петко Стоев

Написана от  Неделя, 06 Септември 2015 10:32
-Краят на мандата е време за равносметка.
Вашата каква е, г-н Стоев?
-Равносметката ми показва, че през мандата успяхме да усвоим немалко пари
в Панагюрски колонии по инфраструктурни проекти. Извършени бяха и редица ремонти, като скоро започна и ремонт на Здравната служба. Използваните пари са били усвоени като част от дългосрочен проект с 4-годишен срок, който следвам по време на управлението. Заложените дейности са почти приключени, като остават малко неща за довършване.  

-Какво показва анализът Ви, кой от досегашните Ви 4 мандата е бил най-труден и защо?
-Бил съм кмет по времето на кметове на общината от различни политически сили. Но като цяло работата на кмета винаги е била трудна, независимо кой е бил общински кмет. Така, че извоюваните средства за едно малко селище като моето, винаги са били постигани с много труд, убеждения и усилия от моя страна. За мен лесен мандат няма.

-Какво бихте искал да свършите в следващо управление, в случай че спечелите предстоящите през октомври избори?
-В следващо управление ще наблегна на усвояване на пари по европейските фондове. Особено много ми се иска да спечелим проекта за реконструкция на водоснабдителната и канализационната мрежа, който на няколко пъти се опитваме да реализираме, но все нещо не достига да се финансира. В следващите четири години ще наблегна и на ремонт на улиците в Колониите. Целта е селището да се превръща във все по-добро място за живеене и привлекателна туристическа дестинация. При спечелването на изборите ще наблегна и на спортната база на стадиона, която ще включва хотелска част, футболно, баскетболно и волейболно игрища, тенис корт. За всичко това има готов проект, за който трябва да се търси финансиране. Ще търся начини да съдействам при интерес за бъдещото построяване на хотел в Панагюрски колонии, защото има крещяща нужда, има търсене на места за настаняване при нас.  

- Неведнъж представители на местната власт са коментирали, че Панагюрски колонии разполагат с най-много средства от всички села, които обаче можело да се изразходват и по-добре. Какво, според Вас, провокира подобни коментари?
- Истината е, че Панагюрски колонии разполага с повече пари поради продажбата на общински места. Но тези коментари идват от това, че всеки общински съветник има собствено виждане и интереси на Панагюрски колонии и търси да се осъществят нещата, които той би желал. Аз се стремя да гледам за общото благо. Моите въжделения са от интереса на всички хора.

- В какво виждате потенциала за по-добро развитие на село Панагюрски колонии и кои са пътищата за осъществяването му?
- Потенциала го виждам в областта на туризма, който трябва да бъде реализиран в по-широк мащаб. Виждам го в намерението на „Асарел-Медет” АД да инвестира в създаването на голф игрище, което би допринесло за по-голямата популярност на Панагюрски колонии. Също и в изграждането на новите вили в закупените от общината от частни лица парцели. Основен елемент е и облагородяване на езерото от страна на „Асарел-Медет” АД – проект, който ще се осъществи до края на октомври т.г.
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

 

n18

 


 

 


 


 

Нови коментари

Абониране

Въпроси