Следвайте ни и в социалните мрежи:

 
С ведро настроение и при отлична организация премина първата Среща на поколенията в СУ "Св.Св.Кирил и Методий" в гр.Стрелча.
 
На 16 и 17 ноември в град Пловдив се проведе Шестият плувен турнир, в който участваха 33 отбора от цяла България с над 600 участници.
Във връзка с Европейската седмица за изследване за ХИВ и хепатит и по повод 1 декември – Световен ден за борба с ХИВ/СПИН, 
 
Добре се представиха участвалите в Х-ото издание на Международния турнир за Купа Диляна гимнастички на панагюрския клуб по художествена гимнастика "МЕРИ ДЕНС". 
 
Поредното си блестящо представяне направи младата панагюрска изпълнителка Надежда Ковачева на провелия се Национален конкурс "Песен от извора" в гр.Стара Загора.
 
Със свое Р Е Ш Е Н И Е №796/18.11.2019 г. Административният съд в Пазарджик обяви ЗА НЕДЕЙСТВИТЕЛЕН избора за общински съветници
Дончо Калпаков с хронометър в ръка и със свои състезатели. Дончо Калпаков с хронометър в ръка и със свои състезатели. Архив oshtepan.com

Наш треньор отбеляза 40-годишен юбилей

Написана от  Сряда, 12 Август 2015 09:38
На 11 август 1975 година е първият работен ден на един от панагюрските треньори.
Тогава започва кариерата на Дончо Калпаков в тогавашното Дружество за физкултура и спорт „Оборище”. И така до ден днешен. Дори и вчера трениралият стотици деца и младежи, допринесъл за създаването на десетки национални шампиони Калпаков имаше тренировка на стадион „Орчо Войвода”.
Неизменно негово верую е, че успехите на състезателите не са плод на един или двама души, а на много хора. Благодарен съм на много хора, подчертава треньорът и допълва, че основната му цел е да бъде полезен на обществото. Спортът изгражда дисциплина и възпитава на труд, убеден е Калпаков и посочва, че немалко от състезателите му не се реализират в професионалния спорт, но всички са станали хора. Чрез личния си пример за скромност и работа в екип, с която да се гонят целите, дългогодишния треньор може да се похвали с уважението на колеги и възпитаници.
Тези години минаха неусетно, като миг, споделя Калпаков и допълва, че вече се замисля за края на професионалната си ангажираност. Вече подготвя смяната на поста, но все още има време, уточнява с усмивка. През десетилетията панагюрецът контактува и с треньори от тогавашното ГДР, Москва.
Младите не питат, а не всичко го пише в книгите, обяснява треньорът.
Снощи Дончо Калпаков събра семейството си да го почерпи – от сърце, защото за него онзи 11 август преди 40 години е бил паметен. На треньорското поприще го наследява синът му Танчо Калпаков като старши треньор на ФК „Оборище-Панагюрище”, на който бащата пожелава дълголетие на поста като това на сър Алекс Фъргюсън. Много път има да извърви, казва юбилярят и допълва, че, за да издържи, трябва да е спокоен и търпелив.
Оценете
(3 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

  


 


 

 

Нови коментари

Абониране

Въпроси