Следвайте ни и в социалните мрежи:

 
На 3 юли в лятно кино "Орфей" в Пловдив се проведе XVII национален конкурс
Тази сутрин РЗИ - Пазарджик съобщава за 7 потвърдени положителни проби за COVID-19,
В навечерието на професионалния празник на служителите от МВР - 5 юли, и 141-годишнина от неговото създаване 
 
На 4 юли в комплекс "Житница" членовете на Лайънс клуб - Панагюрище тържествено
Тази сутрин РЗИ - Пазарджик съобщи за 6 положителни проби за COVID-19
"АСАРЕЛ-МЕДЕТ" АД

гр. Панагюрище
 
ПРОДАВА СЛЕДНОТО
УПОТРЕБЯВАНО ОБОРУДВАНЕ:
Дончо Калпаков с хронометър в ръка и със свои състезатели. Дончо Калпаков с хронометър в ръка и със свои състезатели. Архив oshtepan.com

Наш треньор отбеляза 40-годишен юбилей

Написана от  Сряда, 12 Август 2015 09:38
На 11 август 1975 година е първият работен ден на един от панагюрските треньори.
Тогава започва кариерата на Дончо Калпаков в тогавашното Дружество за физкултура и спорт „Оборище”. И така до ден днешен. Дори и вчера трениралият стотици деца и младежи, допринесъл за създаването на десетки национални шампиони Калпаков имаше тренировка на стадион „Орчо Войвода”.
Неизменно негово верую е, че успехите на състезателите не са плод на един или двама души, а на много хора. Благодарен съм на много хора, подчертава треньорът и допълва, че основната му цел е да бъде полезен на обществото. Спортът изгражда дисциплина и възпитава на труд, убеден е Калпаков и посочва, че немалко от състезателите му не се реализират в професионалния спорт, но всички са станали хора. Чрез личния си пример за скромност и работа в екип, с която да се гонят целите, дългогодишния треньор може да се похвали с уважението на колеги и възпитаници.
Тези години минаха неусетно, като миг, споделя Калпаков и допълва, че вече се замисля за края на професионалната си ангажираност. Вече подготвя смяната на поста, но все още има време, уточнява с усмивка. През десетилетията панагюрецът контактува и с треньори от тогавашното ГДР, Москва.
Младите не питат, а не всичко го пише в книгите, обяснява треньорът.
Снощи Дончо Калпаков събра семейството си да го почерпи – от сърце, защото за него онзи 11 август преди 40 години е бил паметен. На треньорското поприще го наследява синът му Танчо Калпаков като старши треньор на ФК „Оборище-Панагюрище”, на който бащата пожелава дълголетие на поста като това на сър Алекс Фъргюсън. Много път има да извърви, казва юбилярят и допълва, че, за да издържи, трябва да е спокоен и търпелив.
Оценете
(3 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

  


 


 

 

Нови коментари

Абониране

Въпроси