Следвайте ни и в социалните мрежи:

Курортното селище Панагюрски колони официлно има вече кметски наместник.
"АСАРЕЛ-МЕДЕТ" АД

гр. Панагюрище

ПРОДАВА СЛЕДНИТЕ

УПОТРЕБЯВАНИ АВТОМОБИЛИ:
Времето, през което са полагани грижи за човек с право на чужда помощ, 
Заболелите спешни медици в Пазарджик са 11 и техни колеги от филиалите в областта ще бъдат командировани,
ДНЕС в Исторически музей – Стрелча  наградиха отличените в общинския конкурс за детско и ученическо творчество
ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ НАШИЯ ОТБОР...
Повече от 20 години ОПТИКС е лидер в областта на високотехнологичното оптично производство
Първата тренировка за 2015-та на ФК "Оборище" и част от церемонията на "Спортист на годината". Първата тренировка за 2015-та на ФК "Оборище" и част от церемонията на "Спортист на годината". Архив oshtepan.com

В „Б” група по-трудно се влиза, отколкото се играе, казва председателят на УС на ФК „Оборище” Илия Анчев

Написана от  Петък, 23 Януари 2015 08:23
-Г-н Анчев, треньорските смени, а и тези на състезатели във ФК „Оборище” не спират.
Каква е основната причина за това?
-Основната причина е това, че винаги с треньорските смени сме искали да подобрим класата на отбора, в предвид на по-високите цели, които всеки път си поставяме. Макар, че доста хора ни упрекват, че доста често сменяме треньорите, откакто аз съм председател на Управителния съвет – от август 2012 година – мисля, че това ще бъде шестия треньор. Искам да отбележа, че винаги след смяна на треньора през тези две и половина години, винаги отборът е вървял нагоре. Първо беше Куцовски – завършихме есента на 2012 година на 6-то място, пое Иван Атанасов – завършихме в крайното класиране на пето място, след него застанаха Иван Маринов и Танчо Калпаков – и през есента на 2013 година отборът завърши на пето място. Начело с местния кадър треньорът Танчо Калпаков отборът завърши през миналото първенство на трето място, но малко не му достигна да завоюва второ място и да влезе в професионалния футбол, както се оказа след това, че Симитли дори и втори влязоха в „Б” група, и в момента играят.
През лятото на 2014 година сменихме Танчо Калпаков с Костадин Ангелов и към момента отбора е на първо място във временното класиране. Но ръководството на клуба не е доволно. Макар и да заемаме първото място, не сме доволни от представянето на мъжкия отбор в есенния полусезон. Ние трябваше да водим към момента не с две, а с осем-десет точки и по този начин щяхме да откажем противниците. От осем домакински мача спечелихме само четири, три бяха равни и един загубихме, което е страшно много за отбор с претенции.
Пролетта ни очаква тежка програма, но аз съм убеден, че с новия треньор и с новите попълнения, които успяхме да привлечем, отборът през новия полусезон ще бъде по-силен и в крайна сметка ще се поздрави с първо място в крайното класиране и влизане в професионалния футбол.

-Какво предвижда клубното ръководство като подготовка за пролетния полусезон?
-Подготовката на отбора започна на 12 януари. Треньорското ръководство е изготвило програма, която освен тренировки предвижда и много контролни мачове – 12. Уговорили сме срещи със сериозни съперници в това число отбори от „А” група – „Локомотив” София, „Ботев” Пловдив, Славия, от „Б” група - „Пирин” Благоевград. Основната цел на всички тези срещи е да видим реалното състояние на отбора и дали е готов за тежките битки, които предстоят. Освен това, ще бъде проведен тренировъчен лагер от 10 до 20 февруари в Сандански в хотел „Тайм Аут”, по време на който се предвиждат няколко контролни срещи – на 11 февруари с „Пирин” Благоевград, на 14 февруари с „Вихрен” Сандански, на 18 февруари с дублиращия отбор на „Лудогорец” и на 19 февруари с „Беласица” Петрич.

-Декларираната неведнъж цел е влизане в „Б” групата и професионалния футбол. Виждате ли ФК „Оборище” като равностоен на тези, които в момента са в „Б” групата?
-За мен е по-трудно да влезеш в „Б” група, отколкото да се задържиш там. Особено е трудно и да станеш пръв в нашата В Югозападна група, в която половината от отборите в момента са играли в „А” група в настоящия 21 век - „Беласица”, „Вихрен”, Рилски спортист”, „Миньор”-Перник, „Пирин” Гоце Делчев, „Велбъжд” Кюстендил, „Спортист” Своге, „Конелиано”.

-Новият старши треньор Валерий Дамянов, според публикувани информации, не загърбва възможността да се даде шанс и футболисти от детско-юношеската школа. Вие виждате ли такава възможност?
-Някои от юношите ще участват в тренировъчния процес заедно с мъжете. Но аз не смятам, че на този етап са готови да играят – особено сега, през пролетния полусезон. Надявам се, вече в „Б” група, когато има изисквания и за млади състезатели, някои от тях да намерят място в представителния отбор на ФК „Оборище”.

-Какво показва статистиката, има ли запазване или ръст в посещаемостта на мачовете като цяло в сравнение с предходни години?
-В сравнение с предходни години приходите са идентични. Цените на билетите са запазени. В голяма степен посещаемостта основно се влияе от качеството на отбора, както и от метеорологичните условия. Надявам се, сега през пролетта, предвид на голямата цел и интригата за спечелване на първото място, отборът да бъде подкрепян докрай от нашата публика.
Въпросите зададе: Марина Тричкова
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

  


 


 

 

Нови коментари

Абониране

Въпроси