Следвайте ни и в социалните мрежи:

Отборът на “Асарел-Медет” стана втори в благотворителния турнир по тенис на маса “Игри за добрини”,
 
На 17 юни е писменият изпит на седмокласниците по български език и литература.
Броят на зрелостниците, които са изкарали максимален резултат на държавните зрелостни изпити през май, се е увеличил спрямо миналата година. 
Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова и посланикът на Швейцария Мюриел Берсе Коен връчиха отличия 
Миналата година са заловени 21 721 кучета, от които 3 872 са осиновени.
В памет на инж.Тодор Стоицев, от чиято кончина на 7 юни се навършиха 9 месеца, на 4 юли в зала "Арена Асарел" ще има рок концерт.
Мажоретки на СОУ “Н.Бончев“ и хореографът им Мария Бензарова Мажоретки на СОУ “Н.Бончев“ и хореографът им Мария Бензарова oshtepan.com

Всеки танц е излязъл първо от сърцето ми, казва хореографът Мария Бензарова, номинирана за Творец на годината

Написана от  Събота, 21 Юни 2014 09:05
- Г-жо Бензарова, откога датира професионалният Ви интерес към танца и имате ли любим стил?
-Интересът ми към танца е от когато бях на 5 години. Тогава за пръв път прекрачих прага
на танцовата зала в Пионерския дом на град Пазарджик. Оттогава до ден днешен аз горя в огъня на танца. Професионално работя от мига, в който се дипломирах през 2002 година.

-Кой танцов състав е еталон за Вас?
-Имам любим жанр танц - това са българските народни танци. От дете съм закърмена с нашия фолклор, понеже съм от семейство да музиканти.

- В работата си се стремите да спазвате класическите линии на дадения вид танц или предпочитате да експериментирате - колко често го правите?
-В работата ми на първо място проявявам творчество, защото всеки един танц е излязъл първо от сърцето и душата ми. Що се отнася за експериментиране - мажоретният състав е точно това.

- Очаквате ли в близките години интересът към мажоретните състави и групите за фолклорни танци, които ръководите, да нараства?
-Аз водя само един мажоретен състав, в който има 6 възрастови групи. Първо, аз мисля, че щом Господ ме е дарил с таланта да танцувам, моята мисия е да го предам на следващите поколения. Моя задача като учител е да запаля децата, да ги науча и възпитам на нещо много красиво. Ако това не стане, това означава, че трябва да си сменя професията, но мисля,че засега успявам :)

-Съкровената Ви мечта, свързана с танците е…
-До момента почти всички мои мечти, свързани с танца се сбъднаха, благодарение на хората около мен и град Панагюрище. Не напразно юбилейният концерт започна с песента „Град на мечтите”. На път е да се сбъдне и още една моя мечта - много скоро ще разберете.
Оценете
(6 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

  


 


 

Нови коментари

Абониране

Въпроси