Следвайте ни и в социалните мрежи:


РЗИ - Пазарджик информира ДНЕС след обяд за 44 положителни проби за COVID-19 през изминалото денонощие.
"АСАРЕЛ-МЕДЕТ" АД

гр. Панагюрище
 
ПРОДАВА СЛЕДНОТО

УПОТРЕБЯВАНО ОБОРУДВАНЕ:
РЗИ - Пазарджик информира днес, 21 октомври, за 17 положителни проби за COVID-19 през изминалото денонощие.
 Работните места за специалисти с висше образование, обявени в Дирекция "Бюро по труда", в момента са:
За втора поредна година Дриновската стипендия за изявен студент в чужбина получи Натали Калпакова, която изучава „Информационен дизайн“
РЗИ - Пазарджик информира днес за 14 положителни проби за COVID-19 през последното денонощие.
Арх.наместник А.Манолов Арх.наместник А.Манолов Архив: в-к "Оборище"

Християните ценят свободата

Написана от  Сряда, 01 Май 2013 14:53
Тържественото честване на 137 години от Априлското въстание днес - 1 май, започна с Литийно шествие от музея до пл.”20 април”.
В шествието се включиха кметският екип, председателят на Общинския съвет Веселина Зумпалова-Ралчева, гости от община Кавадарци, Република Македония, общински съветници. На пл.”20 април” по традиция бе ритуалът по издигане на националното знаме, след което в църквата „Св.Въведение Богородично”архиерейският наместник отец Атанас Манолов отслужи благодарствен молебен. Той говори кратко, но съдържателно за вярата и усърдието на предците ни преди повече от столетие и събитията от Април 1876 г. Свещеникът припомни, че на тези, които платиха с живота си идеята за свободна България, не им е било по-лесно. Но са били истински християни, а християните ценят свободата, каза той и анализира душевните им преживявания, изтъквайки, че те също са се страхували за доста неща, но са надмогнали страха си и са разчитали на себе си.
След службата в църквата последва поклонение и поднасяне на цветя пред Вечния огън на Мемориален комплекс „Априлци” от политически партии, училища, обществени организации.

От 17 часа днес тържествата продължават със спектакъла възстановка „Мъжество и саможертва”. Връщането в историята ще направят десетки представители на дружество „Традиция” от 15 клуба в страната.

Националният митинг-заря проверка ще е от 20.30 часа. Слово ще произнесе вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова.

Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси