Следвайте ни и в социалните мрежи:

Министърът на образованието акад. Николай Денков ще предложи допълнителни почивни дни 
„МИКРО ВЮ ЕНДОСКОПИ ОПТИК“ АД – ПАНАГЮРИЩЕ
Във връзка с увеличаване на производствените мощности
Правителството одобри промени в две наредби, свързани с опазването чистотата на атмосферния въздух. 
С неусвоени средства от бюджетите на училищата, включително и отпуснати за занимания по интереси
РЗИ - Пазарджик информира ДНЕС за 233новооткрити положителни лица за COVID-19 в областта.
Шофьор, управлявал автомобил под въздействието на наркотици,

Избраха Панагюрище за Европейски град на спорта 2022

Написана от  Вторник, 28 Септември 2021 19:48
Днес в сградата на Община Панагюрище представители на Асоциацията на европейските градове и столици ACES EUROPE съобщиха,
че Панагюрище е избран за Европейски град на спорта за 2022 година. Призът бе връчен на кмета на общината Никола Белишки. Отличието се присъжда на града заради отличните условия за професионален и масов спорт, които предлагат както многофункционалната спортна зала „Арена Асарел“, така и останалите спортни съоръжения и площадки.
По време на събитието „Асарел-Медет” АД беше представен от прокуриста Галя Костова, която благодари на Асоциация на спортните клубове и дъщерното дружество на компанията „Тракийски хотелиери“ за многобройните инициативи, които развиват региона като привлекателна дестинация за спорт и туризъм. Нашият екип се гордее с подкрепата си за местните спортисти. Чрез публично-частното партньорство между Общината и „Асарел-Медет“АД изградихме многофункционалната спортна зала „Арена Асарел“, в която инвестирахме над 15 милиона лева. В нея могат да се практикуват над 25 вида спорт и тя вече е била домакин на много престижни национални и международни състезания“, каза Галя Костова и допълни: Заедно с това компанията ни ежегодно удвоява общинската субсидия за спорт, като подпомага Асоциацията на спортните клубове, в които тренират близо 800 деца на различна възраст. Вярвам, че избирането на Панагюрище за Европейски град на спорта ще им даде нов стимул да се развиват и борят за още спортни успехи.
Четиричленната комисия, оглавявана от Франческо Лопатели – президент на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта ACES EUROPE, и Хуго Алонсо- генерален секретар на организацията, разгледаха обстойно спортна зала „Арена Асарел“ и всички спортни съоръжения в Панагюрище. С особен интерес гостите разгледаха и залата трезор с Панагюрското златно съкровище, изградена с дарителски средства от проф. д-р Лъчезар Цоцорков и „Асарел-Медет“АД.
Кметът на община Панагюрище Никола Белишки благодари за доверието и припомни, че за десетте години, през които е начело на администрацията, размерът на общинската субсидия за спорт е нарастнал със 70 процента. „За 2020 г. средствата, които отделяме за спорт са в размер на 3,3 процента от бюджета на Общината, подчерта градоначалникът.
ИЗТОЧНИК: фейсбук страницата 
на "Асарел-Медет" АД
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

  


 


 

 

Нови коментари

Абониране

Въпроси