Следвайте ни и в социалните мрежи:

От 15 до 22 август в гр.Черноморец и Созопол се проведе XXVI издание на Международния фестивал на изкуствата"Утринна звезда", който е с най-богатия
Правителството отпусна 20 792 899 лева по Национална програма „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала 
 
За мен България е страната на възможностите, убедено заявява младият панагюрски предприемач Васил Ралчев и обяснява защо.
"АСАРЕЕЛ-МЕДЕТ" АД
гр. Панагюрище
ПРОДАВА СЛЕДНИЯ УПОТРЕБЯВАН АВТОМОБИЛ:
Работните места за специалисти с висше образование, обявени в Дирекция "Бюро по труда" - Панагюрище тази седмиица са:
ДНЕС в приемната зала на Областна администрация - Пазарджик ще се проведе
Петко Стоев, Йотомир Илчев и част от стадион "Орчо Войвода" в Панагюрище Петко Стоев, Йотомир Илчев и част от стадион "Орчо Войвода" в Панагюрище СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Футбол със спомени от миналото

Написана от  Четвъртък, 01 Август 2019 14:21
В продължение на три години организационният съвет начело с Петко Стоев - кмет на село Панагюрски колонии,
Лука Цветанков и Георги Атанасов в края на м. юли се събират три поколения ветерани футболисти.
Не направи изключение и 25.07.2019 г., когато сутринта на стадион „Орчо Войвода“започнаха да пристигат мъже от различни краища с посребрени вече коси . На терена в 10.00 часа първоначално излязоха две гарнитури футболисти. Между тях имаше различни на години, класа и темперамент, но всички обладани от любов към футбола.
Срещата завърши много емоционално с резултат 3:3.
Последва делова среща и обяд и спомени от миналото, като всеки разказваше по някоя интересна случка. Спомените идваха един след друг и за футболисти, и за треньори, и за ръководство. Луко Цветанков разпалено коментира и каза трогателни думи за всички свои съотборници, както и за треньорите Гено Узунов и Жоро Мицин. Много приятна изненада бе и присъствието на футболиста музикант, дошъл специално от Германия, Стоян Врагов.Към тях се присъедини и дългогодишният треньор на „Хебър“ - Пазарджик Начко Василев, който е панагюрски зет.
Не бе подмината и темата за шампионския работническия футбол. Представители на него бяха Стоян Делов, Красимир Писков, Петър Шопов, Петър Петров,,Петър Ангов, Георги Атанасов- тогавашният физкултурен организатор в „Оптикоелектрон“. По това време директор бе Димитър Йончев - човек с голяма любов към спорта и младите спортисти, а Тодор Гугов създаваше стабилност и сигурност на футбистите, разказа един от треньорите по тенис на маса на СКТМ "Панагюрище" Борис Влахов.
Той допълни, че и
граещите треньори Никола Запрянов и Иван Тодоров са били пълководците в битките. Огромна работа във времето като треньор свършил и Димитър Халачев.
От по-младите и спойка на няколко поколения са били Людмил Николов, Петко Стоев /на снимката с мустаците/ ,
Никола Каишев младши, Йотомир Илчев и др.
 

"В сегашно време уважение и към Илия Анчев, Стоян Байряков, Танчо Калпаков. Дълбок поклон и към д-р проф. Лъчезар Цоцорков - една от най-великите личности на Панагюрище", завърши емоционалния си разказ г-н Влахов.


Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

  


 


 

Нови коментари

Абониране

Въпроси