Следвайте ни и в социалните мрежи:

Със символична първа копка днес - 18 януари, започна строителството на третия етап от разширението на Хотел & SPA „Каменград“ в Панагюрище. 
Животът се променя непрекъснато, всяко време си има и хубави, и не чак толкова хубави страни, казва прабабата, бабата, майката, съпругата и учителката
На 18 януари Българската православна църква почита Св. Атанасий - учител и защитник
Родена съм на 6 януари 1856 г. Като станах на 7 г., бях дадена на училище,
Днес Православната църква почита паметта на Преподобний Антоний Велики.
РЗИ - Пазарджик информира днес за положителни проби за COVID-19 на 3 жени и 1 мъж
Моменти от празника на град Стрелча Моменти от празника на град Стрелча СНИМКИТЕ са от страницата HiLife

Стрелча празнува 50-годишен юбилей от своето обявяване за град и национален курорт

Написана от  Неделя, 28 Юли 2019 17:32
Стрелча тържествено чества своята 50-годишнина от  обявяването си за град и за национален курорт.
Изявите за празника започнаха на Илинден с литургия в храма „Св. архангел Михаил“, а на  26 юли в Историческия музей бяха представяне литературни произведения, посветени на Стрелча и бе открита изложба „Днешна Стрелча през погледа на творците“. Кулминацията на празненствата бе на 27 юли. Денят започна със състезание по плуване и продължи с традиционните народни борби. Привечер на изхода към Панагюрище градоначалникът на Стрелча Стойно Чачов откри постамент, представляващ крепостна стена. След това в Историческия музей г-н Чачов връчи почетния знак на община Стрелча на Николай Иванов – учител, музикален педагог и краевед.
Вечерта пъстро множество изпълни централния площад „Дружба“, за да гледа богатата празнична програма. В нея бе включен спектакълът „Стрелча празнува" по текст и постановка на председателя на местното читалище Мариана Няголова и музикално оформление на Енчо Божков, изпълнения на певческите групи "Стрелеца" и "Роден край", Театрално-музикална формация "Бащино огнище", Танцов състав "Усмивки", ученици от СУ "Св. Св. Кирил и Методий".

Празникът продължи с участието на ансамбъл “Чинари” и фолк певицата Глория.
Присъстващите се забавляваха на воля и се включиха активно в кръшни народни танци, на които се хвана и кметът Стойно Чачов.
Сред официалните гости на събитието бяха Н. Пр. д-р Якоб Ал Атиики, посланик на Кувейт в България, народният представител Александър Сиди, областният управител Стефан Мирев, председателят на ПП АБВ Румен Петков, кметовете на общините Панагюрище и Ракитово, председателят на ПП "Екогласност” Емил Георгиев и заместникът му Иво Лулчев...
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

  


 


 

 

Абониране

Въпроси