Следвайте ни и в социалните мрежи:

"АСАРЕЛ-МЕДЕТ" АД
гр. Панагюрище
ПРОДАВА СЛЕДНОТО УПОТРЕБЯВАНО ОБОРУДВАНЕ:
Пробно преброяване на населението и жилищния фонд ще проведе НСИ през пролетта. 
От години река Медетска и река Тополница са силно замърсени.
На 24 януари 1905 год. в с.Церово, Пазарджишко, е родена Стоянка Николова, известна в света на оперното изкуство с артистичното си име Елена Николай.
 
На официална церемония в зала "Арена Асарел" на 23 януари вечерта бяха наградени състезателите, намерили място в Спортната десетка на община Панагюрище за 2019 г.,
Правителството одобри Доклад за отразяване на Националната концепция за насърчаване на активния живот на възрастните хора
Моменти от празника на град Стрелча Моменти от празника на град Стрелча СНИМКИТЕ са от страницата HiLife

Стрелча празнува 50-годишен юбилей от своето обявяване за град и национален курорт

Написана от  Неделя, 28 Юли 2019 17:32
Стрелча тържествено чества своята 50-годишнина от  обявяването си за град и за национален курорт.
Изявите за празника започнаха на Илинден с литургия в храма „Св. архангел Михаил“, а на  26 юли в Историческия музей бяха представяне литературни произведения, посветени на Стрелча и бе открита изложба „Днешна Стрелча през погледа на творците“. Кулминацията на празненствата бе на 27 юли. Денят започна със състезание по плуване и продължи с традиционните народни борби. Привечер на изхода към Панагюрище градоначалникът на Стрелча Стойно Чачов откри постамент, представляващ крепостна стена. След това в Историческия музей г-н Чачов връчи почетния знак на община Стрелча на Николай Иванов – учител, музикален педагог и краевед.
Вечерта пъстро множество изпълни централния площад „Дружба“, за да гледа богатата празнична програма. В нея бе включен спектакълът „Стрелча празнува" по текст и постановка на председателя на местното читалище Мариана Няголова и музикално оформление на Енчо Божков, изпълнения на певческите групи "Стрелеца" и "Роден край", Театрално-музикална формация "Бащино огнище", Танцов състав "Усмивки", ученици от СУ "Св. Св. Кирил и Методий".

Празникът продължи с участието на ансамбъл “Чинари” и фолк певицата Глория.
Присъстващите се забавляваха на воля и се включиха активно в кръшни народни танци, на които се хвана и кметът Стойно Чачов.
Сред официалните гости на събитието бяха Н. Пр. д-р Якоб Ал Атиики, посланик на Кувейт в България, народният представител Александър Сиди, областният управител Стефан Мирев, председателят на ПП АБВ Румен Петков, кметовете на общините Панагюрище и Ракитово, председателят на ПП "Екогласност” Емил Георгиев и заместникът му Иво Лулчев...
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

  


 


 

 

Нови коментари

Абониране

Въпроси