Следвайте ни и в социалните мрежи:

От 15 до 22 август в гр.Черноморец и Созопол се проведе XXVI издание на Международния фестивал на изкуствата"Утринна звезда", който е с най-богатия
Правителството отпусна 20 792 899 лева по Национална програма „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала 
 
За мен България е страната на възможностите, убедено заявява младият панагюрски предприемач Васил Ралчев и обяснява защо.
"АСАРЕЕЛ-МЕДЕТ" АД
гр. Панагюрище
ПРОДАВА СЛЕДНИЯ УПОТРЕБЯВАН АВТОМОБИЛ:
Работните места за специалисти с висше образование, обявени в Дирекция "Бюро по труда" - Панагюрище тази седмиица са:
ДНЕС в приемната зала на Областна администрация - Пазарджик ще се проведе

Треньорът на ХХ век на община Панагюрище Кръстьо Тютюнджиев навършва ДНЕС 89 години

Написана от  Събота, 20 Юли 2019 09:52
Днес определеният за Треньор на ХХ век в община Панагюрище Кръстьо Тютюнджиев навършва 89 години и продължава да има желание и сила за живот.
Едва ли някой може да му ги даде, тъй като рожденикът все още е с младежки дух и го поддържа с различни занимания. Често можете да го видите да кара велосипед, а не са редки и случаите, в които е на стадиона в Панагюрище, за да помага с опита си на младите лекоатлети. А опитът му е за завижданеповече от 60 години е по стадионите. 
Завършва  висшето си образование в Националната спортна академия и от 1954 г. слага началото на треньорската си кариера в Панагюрище като организатор по лека атлетика в едно от панагюрските предприятия. Три години по-късно на областно ниво забелязват успехите, които постигат тренирани от него работници и ученици, и се полагат основите на Школа по лека атлетика, на която става директор. 
Назначен е и за учител в Панагюрската гимназия и в продължение на десетилетия създава шампиони. Сред имената са: Георги Стойковски – европейски шампион и рекордьор на троен скок; Любен Талев – републикански шампион и рекордьор на скок височина; а от по-младите поколения са Велко Николов, Никола Ралчев, Йордан Павлов, Кирил Загорски…   За дейността и успехите си като учител е награждаван с орден „Кирил и Методий”, първа степен.
Друго признание за труда му е призът „Треньор на 20-и век на Панагюрище”, връчен му на тържествена церемония в началото на новото хилядолетие.   
Съпругата му Борислава също е известен спортен активист в община Панагюрище, но е с половин година "по-млада", и ще стигне любимия си мъж по години през януари 2020 г.

Освен спорта радост на 89-годишния вече Кръстьо Тютюнджиев носи и сплотеното му семейство. Двамата с Борислава отглеждат и възпитават дъщеря и син – Нора и Георги, които ги даряват с 4 внуци, а днес семейство Тютюнджиеви старши са благословени да се радват и на 5 правнуци.
Днес рожденикът ще вдигне наздравица в дома си само с близки роднини!
Честит рожден ден, тренер! Да си жив и здрав поне още 11 години!
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

  


 


 

Нови коментари

Абониране

Въпроси