Следвайте ни и в социалните мрежи:

 
Поредица от изяви са организирали в Детска градина "Райна Княгиня" във връзка със 165 години от рождението на своя патрон -
Трима са задържани заради нанесен побой над мъж в Панагюрище. Сигнал за случая бил подаден вчера около 17 часа от МБАЛ-Пазарджик.
От 21 декември до 23 декември 2020 год. на 121 деца и ученици с изявени дарби
"АСАРЕЛ-МЕДЕТ" АД
гр. Панагюрище
 
ПРОДАВА СЛЕДНОТО

УПОТРЕБЯВАНО ОБОРУДВАНЕ:
РЗИ - Пазарджик информира днес за 18 положителни проби за COVID-19 през изминалото денонощие.
 
Днес литераторът и виден общественик на Панагюрище Дочка Кацарева

Нова спортна зала ще има СУ "Нешо Бончев" - Панагюрище

Написана от  Четвъртък, 28 Март 2019 20:25

Голямото семейство на бончевци тържествено отбеляза 180-годишнината от създаването на първото светско училиище в Панагюрище,
чийто правоприемник е СУ "Нешо Бончев", както и рождението на именития панагюрец и патрон на училището Нешо Бончев. Празникът бе на 28 март в зала "Арена Асарел", която събра стотици родители, приятели и официални гости. Сред тях бяха кметът на община Панагюрище Никола Белишки и заместникът му Галина Матанова, председателят на Съюза на българските писатели, старши ексептът по български език и литература в РУО - Пазарджик г-жа Галина Цанева, представител на фондация "Заедно в час" и други.
В своето приветствие към СУ "Нешо Бончев" кметът Белишки обяви, че един от подаръците на Община Панагюрище към школото ще бъде нова спортна зала, чийто работен проект до дни ще бъде готов.

Другият подарък от името на Община Панагюрище бе компютър.
Поздравителен адрес към учителите и учениците от СУ"Нешо Бончев" от името на началника на РУО - Пазарджик Валентина Кайтазова прочете г-жа Галина Цанева. Поздравителни адреси бончевци получиха от различни фирми и организации, намиращи се наа територията на общината, а в специално видео обръщение успех пожелаха от "Заедно в час".
Празникът на СУ "Нешо Бончев" започна с химна на РБългария и посрещане на училищното знаме.


След знамето последва изпълнение на песен от част от талантливите момичета и момчета на училището.


Дългата история на училището припомни директорът му Веска Барова.
Тя подчерта, че училището е такова, каквото е обществото, че "училището е обществен организъм", в който има разнооообразни пулсации. 
Предаден беше КЛЮЧЪТ на училището от най-големите ученици на бодрата смяна след тях.
 

Тържеството на бончевци продължи с награждаване на литературните дарования на СУ "Нешо Бончев", ученикът на месеца и Парад на знанието, в който имаше няколко впечатляващи работилници. 
Какви бяха те и как се представиха, ще узнаете допълнително.

Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси