Исторически музей - Панагюрище е носител на наградата "Любородие" тази година

Написана от  Събота, 21 Април 2018 15:22
За осма поредна година по време на патронния празник на ОУ „Двайсти април“ - Панагюрище бе връчена наградата за краеведска дейност „Любородие” (плакет, диплом и парична сума от 500 лева).
Тази година я получи Исторически музей – Панагюрище. Това стана на церемония на 19 април в театралната зала на панагюрското читалище „Виделина -1865“. Другите двама номинирани са били Атанас Сугарев – внук на Учителя Атанас Сугарев, и художникът Николай Радулов, съобщи директорът на ОУ „Двайсти април“ Минка Ланджева. Тя допълни, че изборът е направен специално назначена от кмета на общината комисия, председателствана от зам.-кмета на общината по хуманитарните дейности Галина Матанова. Членове на комисията са били Минка Ланджева, председателят на комисията по образование и култура към Общинския съвет Георги Георгиев, директорът на Исторически музей – Панагюрище доц.д-р Атанас Шопов и Стефан Рапонджиев, председател на Обществения съвет в ОУ „Двайсти април“.

Наградата на директора на музея доц.д-р Атанас Шопов връчи кметът на община Панагюрище Никола Белишки. В краткото си слово той каза, че наградата се дава на музея не само за неговата 75-ата годишнина, но и за огромния труд, който доц. Шопов и неговият екип полагат. „Там, където има памет за миналото, там, където търсим и предаваме своята история и традиции, там ще има и бъдеще“, допълни кметът.
Дирeкторът на музея благодари за признанието и подчерта, че най-вълнуващо е, когато трудът ти бъде оценен в родния град, а не на друго място, защото CV-то е обществеността. „Музеят съхранява много съкровища, но най-голямото съкровище са посетителите“, заключи доц.д-р Атанас Шопов. Той подари  няколко книги на г-жа Ланджева, които да послужат на училищната библиотека.


Оценете
(3 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси