Александър Носиков от България и Беса Луджики от Косово. . Александър Носиков от България и Беса Луджики от Косово. . oshtepan.com

Парашкев Хаджиев бе най-избиран на „Елена Николай”

Написана от  Вторник, 29 Октомври 2013 20:13
Макар и малобройна, публиката, присъствала на втория тур на международния конкурс за млади оперни певци „Елена Николай”, провел се днес, оцени по достойнство изпълненията на над 20 таланти. Всички кандидати изпълниха по една ария от опери на Джузепе Верди, една ария по избор, различна от изпълнените на първи тур, и ария или песен от български композитор.
Българските изпълнения като цяло бяха по-кратки от другите две, но затова пък разнообразни. Най-много арии и песни бяха от Парашкев Хаджиев като „Молитвата на Мария”, „Айка”, „Ария на Севина”, „И тази нощ изтича пак”, чуха се изпълнения от Панчо Владигеров – „Песен на Чанг Линг, „Роден край” на Константин Ташев, „Небето е разсърдено Балканът стене” от Александър Йосифов, „Хайдутска песен” и „Луковитски моми” от Добри Христов, „Йовано, Йованке” на Георги Костов.
Днес на панагюрска сцена се видя талантът, който е малка част от хиляди часове на репетиции, обучение и старание. Част от магията бе и пианистът Милен Станев, който акомпанираше на почти всички певци.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси