Зам.-кметът Матанова и Театъра. Зам.-кметът Матанова и Театъра. oshtepan.com

При закрити врати бе първият тур на конкурса „Елена Николай”

Написана от  Понеделник, 28 Октомври 2013 20:08
„Във връзка с провеждане на Първия международен конкурс за млади оперни певци "Елена Николай", Панагюрище`2013, журито в състав: Христина Ангелакова – председател; Бруна Балиони – почетен член; Дарина Такова и Калуди Калудов – членове, взе решение първи тур от конкурсната програма да протече при закрити врати
(без публика), предвид големия брой талантливи млади оперни певци (по последната регистрация от днес 40), които трябва да бъдат оценени до края на деня.Световноизвестните оперни певци, които журират конкурса, съзнават своята огромна отговорност към съдбите на десетките млади таланти и се ръководят единствено от стремежа си да бъдат максимално обективни и справедливи в решенията си при класиране на участниците. Подобна е практиката при провеждането на всички европейски конкурси за оперно пеене. Това е и причинатада се промени предварително обявеният свободен достъп на публика”. Това гласи прессъобщение, което разпространиха от Общинска администрация – Панагюрище в 18.30 часа днес. В него се уточнява, че днес до 17:00 часа са прослушани 16 участници, а резултатите от първия тур ще бъдат обявени на сайта на конкурса http://elenanikolai.com/.
Утре – 29 октомври, от 11.00 часа ще започне вторият тур, на който ще се представят само класираните от първи тур.
Входът за публиката на втория ден от конкурса е СВОБОДЕН. Първият тур бе открит днес по обяд от кмета на общината Никола Белишки, а в ролята на водещ влезе зам.-кметът Галина Матанова. Партнираше й Сашо Господинов, познат на мнозина като общински съветник в предишни мандати.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси