Елена Николай и Театър дом паметник, в който ще се състои конкурсът. Елена Николай и Театър дом паметник, в който ще се състои конкурсът. celokupnabulgaria.eu; сн. вдясно - oshtepan.com

Утре започва 3-дневният конкурс „Елена Николай”

Написана от  Неделя, 27 Октомври 2013 10:04
Утре в 10:00 часа ще бъде тегленето на жребий по видове гласове от заявилите участие в Първия международен конкурс за млади оперни певци „Елена Николай”, съобщиха организаторите.
В 12:00 часа кметът на община Панагюрище Никола Белишки ще открие официално музикалното събитие и ще бъде представено журито, чийто председател е Хриситна Ангелакова.
Първият тур на конкурса ще започне в 12:30 часа - кандидатите ще изпълняват една ария с кабалета или ария от централна партия (по избор) и задължително ария от опера на В. А. Моцарт. Обявяването на резултатите от първи тур за класиралите се участници за втори тур ще бъде в края на деня.
Вторият тур ще стартира в 11:00 часа на 29 октомври, вторник, като кандидатите ще изпълняват една ария от опери на Джузепе Верди, една ария по избор, различна от изпълнените на първи тур, ария или песен от български композитор. Очаква се резултатите от този, втори тур, да бъдат обявени до 15:30 часа, за когато е предвидено началото на разходка до Музеен исторически комплекс Панагюрище и разглеждане на Панагюрското златно съкровище – (по желание).
На 30 октомври в 11:00 часа лауреатите ще репетират с оркестър, а вечерта – от 18:30 часа ще бъде официалното връчване на наградите и гала-концертът с участието на лауреатите в „Елена Николай” и оркестър на Държавна опера Стара Загора с диригент Григор Паликаров.
Оценете
(3 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси