"Светят моите корени" "Светят моите корени" Още Пан

„Светят моите корени”

Написана от  Понеделник, 15 Април 2013 15:30
„Светят моите корени” е заглавието на книжчицата, излязла от печат преди броени дни. Неин автор е главният учител по български език Стоян Панчовски.
Редакторът на изданието акад. Благовеста Касабова, носител на националната награда за литературна критика „Нешо Бончев”, пише в предговора: „Стоян Панчовски умее да борави с пластиката на словото, на българското (панагюрското) слово, да характеризира черти от морала, поведението, труда и стремленията на средногорци – будните и предприемчиви жители на село Мечка, забелязано и овековечено от летописеца Захари Стоянов". Авторът, от своя страна „признава”, че „Славата на предците ми гали самолюбието ми и самочувствието ми хвърчи нагоре, особено в дните около Априлската буна”.
„Светят моите корени” съдържа десетина глави, на по-малко от 40 странички, на които са проследени историите на няколко „издънки” на род от Панагюрския край.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси