Откриване на фестивала Откриване на фестивала Марина Тричкова

Над 500 деца на "Родолюбие"

Написана от  Събота, 13 Април 2013 12:08
Рекорден брой изпълнители от цялата страна са заявили участие за деветото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен "Родолюбие", който ще се проведе на 20 и 21 април в Театър Дом-паметник, съобщиха от Община Панагюрище.
В престижния конкурс тази година ще участват и деца от съседна Сърбия – Основно училище “Братство”, с. Звонци, общ. Бабушнице. 
 
Над 500 деца ще се състезават с около 138 изпълнения в три възрастови групи. В І-ва група /1-4 клас/ са записани 39 индивидуални изпълнения. Във ІІ-ра група /5-8клас/ индивидуалните изпълнения ще бъдат 34, а в ІІІ-та група /9-12 клас/ индивидуалните изпълнения са18. За трите възрастови групи дуетите са 13, а вокалните групи 30.
Тази година националният фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен "Родолюбие" е включен в националния календар за извънучилищни дейности на Министерство на образованието, младежта и науката за учебната 2012/2013 година.
През 2013 година фестивалът е посветен на 165 години от рождението на Христо Ботев и 160 години от рождението на Георги Бенковски. Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на община Панагюрище Никола Белишки. Специалната награда е статуетка "Живият пламък". Тази година ще бъде връчена и награда за написване на нова патриотична песен от студент, като са подадени две кандидатури.
Наградният фонд на фестивала е 3000 лева.


Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси