Една от картините и Лозена Една от картините и Лозена Личен архив на Лозена

Лозена открива поредната си изложба в Англия

Написана от  Вторник, 17 Септември 2013 11:30
Утре – 18 септември, панагюрската художничка Лозена Муховска ще открие шестата си самостоятелна изложба в Англия, където живее от август 2008 година. Преди това тя имаше смелостта да поддържа със собствени сили малка галерия в центъра на Панагюрище.
Шестата самостоятелна изложба на Лозена е посветена на морските регати и е в абстрактно-реалистичен стил. С 12-те си платна, които утре ще видят жителите на град Корноу, българката за пореден път ще докаже, че за таланта граници няма.
Изложбата ще бъде открита от кмета на града, което е още едно доказателство, че за 5 години упорит труд Лозена вече е признато име в арт средите. Прави впечатление, че и докато беше в България, сред любимите теми на художничката беше безкрайността на морето. За отбелязване е, че и до днес тя продължава да рисува Панагюрското златно съкровище. Последната й картина с него може да се види в галерията на Магдалена Стрелешка в центъра на Панагюрище.
Освен с рисуване панагюрката вече се занимава и с изработка на бижута от благородни метали – илюстрация за желанието й да се развива не само в една посока.
Успех и нови хоризонти, Лозена!
Оценете
(4 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси