Д.Дебелянов и Д.Дечева Д.Дебелянов и Д.Дечева bulgarianhistory.org и Павлина Вайсилова

Недялко Йорданов е носител на наградата „Димчо Дебелянов”

Написана от  Неделя, 18 Август 2013 12:41
Днес преди обяд в къща музей „Димчо Дебелянов“ в Копровщица започнаха премиерите на „нови Димчови книги и за него” и представяне на нови книги на Димчови поети.
Шест са включените в програмата книги, като под №4 е стихосбирката „Имало и други полети“ на панагюрската поетеса Дарина Дечева. Преди нея са Анжела Димчева с "Крехка суета, Маргарита Петкова и Добромир Банев със съвместната им поетична книга „Абсурдни времена”. Началото на творческия ден се постави с научното съобщение на акад.Иван Радев за нови книги за Димчо, които са под печат.
Тази година традиционните Димчови поетични празници се провеждат в периода 16-18 август в Музея „Димчо Дебелянов“ – Копривщица с медийното партньорство на Българското национално радио.
Новият лауреат на престижната награда за поезия „Димчо Дебелянов“ е Недялко Йорданов. Другите номинирани бяха Йордан Атанасов,Николай Милчев и Анжела Димчева. Досегашните носители на престижната награда са: Георги Киров, проф. Петър Велчев, Иван Динков, Валери Петров, Маргарита Петкова, Атанас Капралов, Ивайло Диманов, Димитър Милов, Иван Есенски. През 2012 година Славомир Генчев стана носител на отличието. То се присъжда за принос в популяризирането на Дебелянов.
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси