Николина Чакърдъкова ще открие официално тази събота Втория етнофестивал в Стрелча; сн. вдясно - самодейците от село Баня, отличени през 2014-та. Николина Чакърдъкова ще открие официално тази събота Втория етнофестивал в Стрелча; сн. вдясно - самодейците от село Баня, отличени през 2014-та. Архив oshtepan.com

Николина Чакърдъкова открива етнофестивала в Стрелча

Написана от  Сряда, 16 Септември 2015 12:25
С изложба в Историческия музей в Стрелча ще започне Втория етнографски фестивал на Средногорието на 19 септември.
Пред 2014-та проявата се проведе за пръв път, като бе по проект на Местната инициативна група „Панагюрище, Стрелча, Лесичово” и в него се включиха и самодейци от община Панагюрище. Сред отличените бяха Виктория Манева от с.Бъта, групата за автентичен фолклор от банското читалище „Пробуда”.
След изложбата в музея, празникът ще бъде официално открит от 11.00 часа на площада с изпълнения на Николина Чакърдъкова. В 12.00 часа ще започне концертната програма с певчески и танцови състави. Предвидени са и сцени, на които да бъдат представени традиционни ястия, словесен и обреден фолклор.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси