Лъчезар Бобеков и част от нарисуваното по време на пленера Лъчезар Бобеков и част от нарисуваното по време на пленера oshtepan.com

Пресъздаваха света с четка и боички

Написана от  Събота, 20 Юни 2015 18:17
20 деца се включиха днес в третия пореден пленер, организиран от Ротари клуб – Панагюрище.
Освен тях своите поглед и усещания за света около нас с багри върху белия лист пресъздадоха  доц. Даниела Маркова - зам.-декан на Педагогическия факултет в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, и доц.Мариета Савчева от Софийския университет „Св.Климент Охридски“. Сред учениците, които днес рисуваха по темата „Децата – цветята на планетата“, бяха Лъчезар Бобеков, който е осмокласник в Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ – Пловдив, и Иван Узунов, завършващ същото училище.
Със сътвореното от участниците в пленера ще бъде подредена изложба, съобщи художникът Нистор Хаинов, който е ротарианец. Негови ученици днес  спечелиха първо, второ и трето места в конкурса, организиран по повод Празника на минералната вода в с.Баня.
Докато 20-те млади дарования рисуваха, други 6 запечатваха красотата на Средногорския край чрез фотообективите си – друга инициатива на местните ротарианци.

Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси