ОУ "20 април" и г-жа Зорка Кисьова със своите отличени ученици. ОУ "20 април" и г-жа Зорка Кисьова със своите отличени ученици. Архив oshtepan.com; сн. вдясно - предоставена от ОУ "20 април"

Априлци отново се проявиха като литературни таланти

Написана от  Петък, 17 Април 2015 11:19
Още две отличия от национални литературни конкурси спечелиха ученици от ІІІ б клас на ОУ „Двайсти април” с класен ръководител Зорка Кисьова.
Радина Капитанска е с поощрителна награда за своето стихотворение „Тайнствено писмо” от Национален литературен конкурс „По следите на едно писмо в бутилка”, съобщиха от училището. Конкурсът е в рамките на ХVІІ национален фестивал на детската книга, чиито организатори са Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен, община Сливен, Областна администрация – Сливен и Министерство на културата. Наградените творби от този конкурс, включително и стихчето на Радина ще бъдат включени в специално издаден сборник.
С трета награда е отличен в ІV Национален конкурс за детско творчество – гр. Лом „Великденско огънче в шепите си нося” Габриел Калпаков. Наградата е в раздел Литература – проза за разказчето на Габриел „Великден у дома”. Творбата му също ще бъде включена в специален сборник, издание на конкурса.

ТАЙНСТВЕНО ПИСМО

Днес намерих аз писмо
тайнствено и неповторимо,
скрито бе в бутилка то
и чакаше посланик.

Почудих се какво да правя,
помолих го с доброта,
да отвори своето лице
и докосне моето сърце.

И стана чудо невидяно!
Писмото оживя,
зашумоли, зашептя
и послание отправи.

Доброто е магия!
Доброто е във теб дете!
Пази го, не забравяй,
и сърцата сгрявай!
Радина КАПИТАНСКА
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси