Борис Хаджийски; сн. вдясно - срещата в Министерството на културата. Борис Хаджийски; сн. вдясно - срещата в Министерството на културата. pa-media.net; сн. вдясно - mc.government.bg

Искат по-атрактивно музейно дело

Написана от  Четвъртък, 27 Юни 2013 14:08
Възможности за по-активно популяризиране на наследството, което се съхранява в близо 200 български музеи и галерии, така че да бъдат включени в дестинациите на културния туризъм, са обсъждани в началото на седмицата в Министерството на културата.
Срещата е била между министъра на културата д-р Петър Стоянович, Борис Хаджийски, директор на Регионален исторически музей в Пазарджик и председател на Сдружението „Български музеи”, Соня Пенкова, директор на Националния военноисторически музей и член на Управителния съвет, както и зам.-министъра на културата Велислава Кръстева.
Пазарджишкото онлайн издание „Па медия” уточнява, че предмет на разискване са били въпроси като критериите за финансиране на музеите и галериите, необходимите промени в законовата уредба за музеите и галериите, взаимоотношенията между Министерство на културата, общините и музеите, както и заплащането труда на музейните служители.
На следващата среща се очаква да бъдат обсъдени конкретни предложения от страна на музеите за промяна в Закона за културното наследство и наредбите, свързани с музейното дело.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси