Мария Бензарова; сн. вдясно - мажоретки на СОУ "Н.Бончев" Мария Бензарова; сн. вдясно - мажоретки на СОУ "Н.Бончев" Архив в-к "Оборище"

Одобриха наши мажоретки за фестивал в Германия

Написана от  Вторник, 18 Юни 2013 15:38
Представителният мажоретен състав към СОУ„Нешо Бончев“ с ръководител и хореограф Мария Бензарова получи потвърждение за участие в 51-то издание на Международния фестивал в град Бьозел, Германия, за да представи България и Панагюрище на престижния форум. 
Фестивалът ще се проведе в началото на септември и е с конкурсен характер. Потвърждението за участие е голямо признание за труда на момичетата и тяхната ръководителка, защото заявки за фестивала са се приемали от цяла Европа, а организаторите са избирали кои състави да участват в тазгодишното му издание.
С писмо до зам.- кмета Галина Матанова директорът на СОУ „Нешо Бончев“ Веска Барова и ръководителят на мажоретния състав Мария Бензарова уведомиха общинското ръководство преди време за получената покана, надявайки се на съдействие. Към днешна дата, когато участието на нашите момичета в престижния фестивал е сигурно, зам.- кметът на общината Галина Матанова каза за oshtepan.com, че ще внесе в комисията по образование, култура, младежки дейности и спорт към Общинския съвет предложение за подпомагане. Дали ще съдейства финансово на представителния състав на СОУ„Н.Бончев” и с колко, ще реши Общинският съвет.
Поканата към бончевци за участие във фестивала в Германия бе отправена преди време от Ралица Базайтова – главен експерт в сектор „Творческо поколение“ към Министерството на културата, която останала очарована от представянето на панагюрските момичета по време на участието им на церемонията по връчването на годишните награди на Българската федерация по спортни танцови дисциплини за мажоретен стил в Пловдив. Тази награда се връчва веднъж годишно на състав, спечелил само първи места и призове (Гранд при) през годината. Подкрепени от директора на училището Веска Барова, бончевци приеха поканата и предизвикателството да се докажат на задгранична сцена. За да бъде достойно представянето на панагюрци на фестивала в Германия, от мажоретния състав отправиха покана към Духов оркестър „Делчо Радивчев“ за съвместно участие  и бендът откликна.
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси