Грамотите и танцовия състав на с. Оборище Грамотите и танцовия състав на с. Оборище Снимките са предоставени от С.Маслева

„Шарена броеница” получи отличие

Написана от  Вторник, 18 Юни 2013 15:29
Танцова формация „Български огън” и кулинарният фестивал „Пъстра трапеза” поставиха тази година началото за събиране на средства за изграждане в София на паметник-миниатюра, който да изобразява българския фолклорен календар.
Това се случи на третото издание на фестивала „Хороводци и хоротропци на гости на „Пъстра трапеза”, което се проведе на 15 юни на Лятната сцена в Борисовата градина. Благодарение на този паметник, гостите и жителите на София ще могат да видят кои са фолклорните празници на българите в различните сезони на годината и как те отразяват българските традиции.
Във фестивала се надиграваха 9 танцови клуба от София и новосформираният клуб „Шарена броеница” към Народно читалище „Св.Св. Кирил и Методий-1912”, с.Оборище, с ръководител Петър Немски, студент по българска народна хореография. Това съобщи Соня Маслева. За първи път на голяма сцена оборищенци са показали майсторството си, изпълнявайки три български народни хора в различни етнографски области в България. Участниците от с.Оборище са получили своите призове за „Най- емоционална група” и свидетелство за дарение. Грамотите им са връчени от професионалното танцово жури.
Нашите танцьори подредили своята богата софра с много местни и общонационални ястия. Задачата да оценят ястията по визия, вкус и оригиналност имали професионални готвачи, които определили като най-оригинален десерта „Розета с крем”.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси