Родената в панагюрище Параскева Джукелова като дете и на панагюрска сцена. Родената в панагюрище Параскева Джукелова като дете и на панагюрска сцена. http://www.24chasa.bg/; сн. вдясно - архив oshtepan.com

Параскева Джукелова дълго вярвала в Дядо Мраз

Написана от  Четвъртък, 25 Декември 2014 08:11
Параскева Джукелова пази много хубави спомени от детството си.
Един от тях е как цялото семейство - с лели, братовчеди, се събира заедно, за да празнува идването на новата година, съобщава днес „24 часа”. „Тогава Коледата беше забранена и не сме ходили дори на църква”, казва тя. Всяка година малко преди полунощ се звъни на входната врата. А когато Параскева, сестра и братовчедите отворят, пред тях стои голям леген, пълен с подаръци. „При нас подаръците се раздаваха от легена”, смее се актрисата.
Тя дълго вярва в Дядо Мраз, докато един ден, вече пораснала, в предучилищната група, не разбира истината от по-големия си братовчед.
Дъщеричката Калина обаче все още вярва в Дядо Коледа. „Понеже вижда на много места маскирани като него, тя знае, че истинският Дядо Коледа няма как да обиколи целия свят. И това са неговите помощници”, разказва Параскева. Тя ще е със семейството си на празничната вечер. И със сигурност под елхата ще има подарък изненада за малката Калина.
Оценете
(4 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси