Доминика и учителят Диана Гетова; сн. вдясно - отличената рисунка на осмокласничката. Доминика и учителят Диана Гетова; сн. вдясно - отличената рисунка на осмокласничката. Снимките са предоставени от ОУ "20 април"

Осмокласничка от ОУ „Двайсти април” бе наградена от национален конкурс за коледна рисунка

Написана от  Четвъртък, 04 Декември 2014 13:13
С фигуралната си композиция „Коледари” осмокласничката Доминика Михова спечели второ място в Национален конкурс за народно приложно изкуство „От Коледа до Васильовден”, организиран от Министерство на образованието на науката и Национален дворец на децата.
 
Конкурсът се провежда всяка година и има за цел да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното приложно изкуство.
Идеята за участие, както и подкрепа и консултиране, Доминика е получила от своя класен ръководител Диана Гетова, която е учител по немски език, но има интереси и постижения в областта на изобразителното изкуство, съобщиха още от училището.
Официалното откриване на изложба с творбите в трите раздела от конкурса – Етнография, Изобразително изкуство и Литературно творчество, както и церемонията по награждаването ще се състоят на 12 декември от 11.00 ч. в Националния дворец на децата – София.
Оценете
(3 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси