Стефан Рапонджиев и журито Стефан Рапонджиев и журито Марина Тричкова

Без първа награда на конкурса „Стоян Дринов”

Написана от  Петък, 31 Май 2013 13:15
С думи за чудото на знанието, езика и детската поезия приветства директорът на Градска библиотека „Стоян Дринов” Стефан Рапонджиев дошлите за награждаване на Националния конкурс за непубликувана детска поезия „Стоян Дринов”.
Кирил Назъров, председател, и членове поетесите от Панагюрище Дида Гемиджиева и Лидия Стоицева, бяха журито, определило, че в 19-ото издание на конкурса първа награда няма да бъде присъдена. Назъров сподели, че журито е било затруднено при определяне победителите, защото участниците са били близо 100 и сред тях е имало немалко стойностни стихотворения.  
Второ място, диплом, плакет и 150лв. получи Женя Стайкова за „Приказка за пингвинчето”, на трето място бе класирана Юлия Момчилова за „Есенно листо”, получила диплом, плакет и 100лв. Пет бяха присъдените поощрителни награди – книги и по 40 лева. Получиха ги Петя Александрова, Георги Джилянов, Продрум Димов, Петър Събчев и Димитринка Ненова.
На 30 май свои музикални изпълнения и прочит на част от наградените творби направиха възпитаници на Обединена школа по изкуствата „Евгений Зумпалов”. За музикалната атмосфера се погрижиха още потетите с китара Румен Спасов и Даниела Пенева.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси