Духов оркестър "Д.Радивчев" (вдясно) Духов оркестър "Д.Радивчев" (вдясно) Интернет; Архив в-к "Оборище"

Връчват призовете на творците на тържествена церемония

Написана от  Четвъртък, 23 Май 2013 12:02
Тази вечер на официална церемония в голямата зала на Театър дом-паметника преди тържествения концерт по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост  ще бъдат връчени призовете на Твореца на годината за 2012 година Николай Радулов – художник с участия в изложби и интензивна дейност през 2012 година, и на Творците на Панагюрище за цялостен принос в областта на културата.
Отличието ще получат Дида Гемиджиева, член на Съюза на свободните писатели в България, автор на книги и активен участник в културния живот на Панагюрище, която през 2012 г. празнува своята 70-годишнина, и Андрея Манев – художествен ръководител и диригент на духов оркестър “Делчо Радивчев”, който през 2013-та навършва 75 години. Андрея Манев бе и ПЪРВИЯТ носител на наградата „Творец на годината”. 9 години след това Андрея Манев получава официално признание и за „Творец на Панагюрище” за цялостната си дейност в областта на културата.
Началото си номинациите за „Творец на годината” водят от 2004 година, сочи справка във в-к „Оборище”.
Призьорите ще получат грамота и парична награда в размер на 300 лева.
За „Принос към културния живот на Панагюрище“ „Златен ритон“ ще получи дългогодишният директор на Исторически музей-Панагюрище Георги Абдулов.
УТРЕ, 24 май, празничното шествие на училища, детски градини и културни дейци по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост ще се започне в 11, 00 ч. на площад „20 април”.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси