Разширената комисия Разширената комисия Марина Тричкова

Избраха учителите на годината

Написана от  Събота, 18 Май 2013 09:16

На 17 май късно след обяд заседава разширената комисия за избор на "Учител на годината”. В разширената комисия влизаха общинските съветници от комисията по образование, култура, младежки дейности и спорт и директорите на детските градини и училищата в Панагюрище.
С тайно гласуване с 12 гласа „за” в предучилищна степен за „Учител на годината” бе избрана Ангелина Петкова Стойковска, старши учител в ОДЗ „Райна Княгиня”. За Марияна Любенова Илиева, старши учител в ЦДГ „Пролет”, бяха гласували 6 души плюс един глас от електронното гласуване на сайта на Община Панагюрище.
При началните учители единственият номиниран бе Богдана Пенчева Иванова-Шишкова, старши учител в ОУ „Проф. М. Дринов”, която получи одобрението на всички да бъде „Учител на годината”. Същата бе ситуацията и в гимназиалния курс IX - XII клас, където единственията номиниран бе Красимира Василева-МБай,старши учител по български език и литература в Професионалната гимназия.
При учителите 5-8 ми класЗлатка Митева Парпулова, учител по география в ОУ „20-ти Април”, и Стоян Луков Панчовски, главен учител по БЕЛ в ОУ „Проф.Марин Дринов”, получиха по 9 гласа, но гласът от елекронното  гласуване бе в полза на Златка Парпулова, която бе избрана с 10:9 за Учител на годината.
Слабата организация по избора на „Учител на годината” на просветната комисия се повтори. Както тази, така и миналата година, не бяха прочетени с необходимото внимание мотивите за номинация на дадена кандидатура, а се предпочете формалната схема.
Вероятно това е и ЕДНА от причините някои от детските учебни заведения и училищата да НЕ ИЗЛЪЧАТ свои кандидатури за приза „Учител на годината”. Вместо тежестта на отличието да се увеличава, коментарите на мнозина са, че олеква.
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси