Брифинг Брифинг Марина Тричкова

Световното по фойерверки стартира

Написана от  Петък, 17 Май 2013 07:24
Кметът на общината Никола Белишки официално сложи началото на Световното първенство по фойрверки „Огън, цвят и фантазия” с брифинг за представители на спонсорите и медии.
На 16 май организаторът Йорк Удо Пфайфер поясни, че настоящето състезание се различава от други европейски и световни формати. Световното в Панагюрище ще е с еднакви правила за трите отбора – от Словакия, Тайланд иЧехия. Те ще могат да включат в представянията си еднакъв брой фойерверки, еднакви по големина бомби. Затова ще трябва да вложат изкуство, акцентира Пфайфер. Преди състезателната част тимовете ще имат възможност да се представят и с т.нар. фри стайл програми от по 2 минути. Пиротехническата част, която ще се оценява от жури, ще е от 3 до 7 минути. Панагюрецът и собственик на една от най-големите български фирми в бранша Иван Иванов подчерта, че от 17 до 19 май няма да се гърми безцелно, а ще се види изкуството да рисуваш с огън. Иванов предложи бъдещата многофункционална спортна зала да се превърне в изложбен център за световни фирми, производителки на фойерверки.
Тази вечер първото по рода си в България световно първенство ще започне в 20.00 часа на площад „20 април” с концерт на “ROCKA ROLLA”. Пфайфър разкри, че тазгодишният победител ще трябва да брани титлата си догодина срещу отборите на Испания и Финландия. 

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси