Георги Захариев Георги Захариев Марина Тричкова

Щастлив съм. Само да не беше беднотията…

Написана от  Понеделник, 06 Май 2013 11:27
Днес Георги Димитров Захариев ще отбележи имения си ден за 61-и път. Родом е от София, но вече 40 години живее в Панагюрище, където го довежда любовта.
На 21 години се запознава със съпругата си Цветана. По това време е част от Строителни войски и участва в изграждането на различни обекти в Панагюрище. А Цветана му носи обяд.
От близо 8 години Георги работи в общинското предприятие „Чистота”, като негова основна грижа са поливните системи. Често може да бъде видян с маркуч в ръка, поддържайки зелени градинките на площад „20 април” и парка. През годините е работил в Тухларната и Завода за пластмаси. Чуди се дали ще се пенсионира, допълвайки със смях, че това ще се случи, ако оживее дотогава. Има две дъщери и един син, които обаче не работят. Налага се двамата с Цветана да ги издържат. Георги не спира да се ядосва, че за младите няма работа. Той самият работи от 14-годишен, когато помагал по къщите на хората. Подобна била и съдбата на братята и сестра му, останали сираци без време.
Георги споделя, че е щастлив човек, и, ако не била беднотията, удовлетворението му от живота щяло да е пълно. Вярва в Бог и в дни като отминаващите празници вътрешното му упование става още по-силно.
За предстоящите избори е решил, че ще гласува, макар да не е убеден, че България ще „се оправи”. Но е категоричен, че „без гласуване – по-лошо”.
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси