Празничната програма Празничната програма Марина Тричкова

Чака ни празнична седмица

Написана от  Четвъртък, 25 Април 2013 18:00
Празнична ще е цялата следваща седмица. Още в понеделник, 29 април, от 17.30 ч. в Театъра ще бъде открита изложба– дърворезба „СВОБОДАТА. NET” на „Група 9”. На същия ден, 29 април, но от 16. 00 ч. в Историческия музей ще бъден даден стартът на Дни на академичната книга в Панагюрище.
Ще гостува Академично издателство „Професор Марин Дринов” (29 април 1 май).
Концертът на национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев” ще е на 30 април от 19.00 ч. на площад „20 април”.
По традиция 1 май ще започне с Литийно шествие от музея до пл.”20 април”. Началният му час е 10.00 сутринта. В 10.15 часа на пл.”20 април”ще се състоиритуалът по издигане на националното знаме, а от 10.30 часа в църквата „Св.Въведение Богородично”ще бъде отслуженБлагодарствен молебен. Поклонение и поднасяне на цветя пред Вечния огън на Мемориален комплекс „Априлци” ще има от 11.30 часа.
За поредна година в сърцето на Панагюрище ще бъде представен спектакълът възстановка „Мъжество и саможертва”. Връщането в историята ще направят десетки представители на дружество „Традиция” от 17.00 часа. Националният митинг-заря ще е от 20.30 часа.
На 2 май от 10.30 часа пред паметника в местността Оборище ще бъде отслужен тържествен молебен-водосвет. Слово ще произнесе председателят на Общински съвет-Панагюрище Веселина Зумпалова-Ралчева, след което ще бъде връчена наградата „Оборище”. Народният събор-концерт пред хижа „Оборище” ще започне в 12.00 часа.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси