Родолюбива пейка и къщичка за книги има в градинката срещу СУ „Нешо Бончев“

Написана от  Събота, 19 Юни 2021 22:59
Вазова пейка – място за родолюбие“ вече има край панагюрското Средно училище „Нешо Бончев“.
Идеята е на ученици, които собственоръчно изписват емблематичните думи „Всичко българско и родно любя, тача и милея“ на пейка в градинката срещу училището.
Инициативата им получава подкрепа не само от техните учители, но и от Арт клуб „Асарел“. Така до Вазовата пейка беше поставена една от Къщичките за книги, които са дело на Клуба. В нея всеки, който желае, може да остави своите книги, а първата родолюбива колекция беше подарък от „Асарел-Медет“.
Бисерка Янева, директор „Човешки ресурси“ на компанията, присъства на откриването на 17 юни и остави в къщичката колекция от знакови произведения за деца и възрастни на Иван Вазов. Тя поздрави училището за инициативата, като пожела хубавата идея да има още последователи. Поздравления за начина, по който почитат паметта на Народния поет и приноса му към българската литература, младежите получиха и от Дарина Дечева от Арт клуб „Асарел“.


  

  

 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси