Моменти от откриване на изложбата н ин.Мариела Джиджинкова Моменти от откриване на изложбата н ин.Мариела Джиджинкова СНИМКИ: фейсбук страницата на "Асарел-Медет" АД

Екологът на "Асарел-Медет" АД инж.М. Джиджинкова подреди своята първа изложба с бижута и сувенири

Написана от  Събота, 05 Юни 2021 17:26
В навечерието на Световния ден за опазване на околната среда официално бе открита тематична изложба от бижута, 
сувенири и предмети, изработени инж. Мариела Джиджинкова от рециклирано стъкло. Майсторката, която вдъхва живот на иначе отпадните и непотребни за повечето от нас материали, е ръководител на отдел „Екология“ в „Асарел-Медет“АД. Предпремиерата на изложбата бе пред младежи от Центъра за подкрепа и личностно развитие, както и осмокласници от минни специалности, част от дуалното обучение в "Асарел". Пред тях инж. Джиджинкова разказа за магията да твориш със стъкло, колко е важно да рециклираме и да пазим околната среда чиста.


Специални гости на събитието бяха инж. Трендафил Велов и Цветана Чочева от РИОСВ- Пазарджик, които проведоха кратка беседа и викторина с въпроси, свързани с любопитни факти за рециклирането. Най-активните получиха награди от гостите, а за всички присъстващи имаше подаръци от „Асарел-Медет“.
 
За всеки посетител бяха осигурени семена на медоносни растения и тематични значки,
символ на подкрепата на "Асарел-Медет" АД към пчеларството и опазването на пчелите.

Официално изложбата откри инж.Мариела Джиджинкова, която накратко разказа на присъстващите за своята страст и кауза – да опазва околната среда, като рециклира и създава произведения на изкуството от отпадни материали.
Всички, които искат да разгледат изкуството на инж. Мариела Джиджинкова,
могат да го направят от 7 до 11 юни в Информационния център на „Асарел-Медет“.
ИЗТОЧНИК: фейсбук страницата на "Асарел-Медет" АД
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси