Връчиха отличията "Учител на годината" на церемония в Исторически музей - Панагюрище СНИМКИ: Павлина Вайсилова

Връчиха отличията "Учител на годината" на церемония в Исторически музей - Панагюрище

Написана от  Понеделник, 24 Май 2021 19:17
 
Слънце. Усмивки. Вълнение. Музика. Рози. Зеленина. Шампанско. Такава бе атмосферата
в двора на Исторически музей - Панагюрище на 24 май около и малко след 16 часа, когато започна връчването на отличията "Учител на годината" в различните образователни степени.
Зам.-кметът "Хуманитарни дейности" на Община Панагюрище г-жа Галина Матанова посрещаше лично всеки с добра дума и червена роза. В приветлия, обсипан със свежа зеленина двор, звучаха едни от най-хубавите български песни, изпълнени от Формация "ИНТРО".
Начало на официалната церемония сложи изпълнението на химна "Върви, народе възродени!". След него прозвучаха възрожденската песен "Къде си, вярна ти, любов народна?" и винаги трогващата "Моя страна" на Емил Димитров. Кметът на община Панагюрище инж.Никола Белишки поздрави присъстващите с празника на буквите, на Светите братя Кирил и Методий, българската просвета и култура. като подчерта, че знанието и обединението водят към просперитет.
Първото отличие кметът връчи на Павлинка Обретенова от ОУ "Проф.Марин Дринов", избрана за "Учител на годината" в начален образователен етап през 2020 година.


След нея наградата си получи Нина Истревска от ОУ "20 Април",
избрана преди година за "Учител на годината" в прогимназиална образователна степен. Тя пожела на своите колеги с достойнство и чест да упражняват професията.
 

През 2020 г. в средната образователна степен отличието "Учител на годината" заслужи учителят по английски език в СУ "Нешо Бончев" г-жа Силвия Бобекова. Тя нямаше възможност днес да присъства на церемонията. От нейно време наградата взе колежката й г-жа Милка Пискова, която е "Учител на годината" за 2021 година.

Връчването на наградата "Учител на годината" 
за 2021 започна с Цветанка Мурджева 
от ДГ "Първи юни" - Панагюрище. Тя посвети приза си на децата, от които е получила важни уроци.


В начален образователен етап през 2021 с приза "Учител на годината" бе удостоена
Дарина Стефанова от ОУ "20 април",


а
в прогимназиална степен Величка Маслева от ОУ "Проф.Марин Дринов"


И тази година отличието "Учител на годината" в гимназиална образователна степен получи учител от СУ "Нешо Бончев". Призът кметът връчи на учителя по български език и литература г-жа Милка Пискова.
Тя припомни, че ролята на учителя е не само да образова, а и да възпитава ценности у подрастващото поколение. Тя акцентува върху ценности като благодеяние и благочестие, които изграждат благоденствие.

Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси