В Панагюрище започна Националният фестивал за млади изпълнители "Родолюбие" СНИМКИ: Павлина Вайсилова

В Панагюрище започна Националният фестивал за млади изпълнители "Родолюбие"

Написана от  Събота, 15 Май 2021 11:47
 
Около 300 млади български таланти ще пеят в Панагюрище на тазгодишното издание на Националния фестивал за млади изпълнители "Родолюбие".
 Конкурсната програма започна днес -15 май, в 9:00 часа в Театър дом-паметник с индивидуални изпълнения на дарования от трета възрастова група. Сред тях са възпитаниците на вок алните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина от Школата за поп и джаз пеене "Евгени Зумпалов" към ЦПЛР-Панаггюрище Иван Бондар, Никола Дерменджиев и Надежда Ковачева.
Престижно професионално жури оценява изпълненията на участниците в XVI-ото издание „Родолюбие 2021“. Негов председател е доц. ЕТИЕН ЛЕВИ - български певец и музикален педагог, преподавател към Департамент „Музика“ в НБУ, консултант и вокален педагог в редица риалити формати, хабилитиран доцент от 2006 година.
Другите членове на журито са ИВАН ЛЕЧЕВ – български китарист, цигулар и композитор, жури в „Гласът на България“ през 2017, 2018, 2019 и 2020 година и ХАЙГАШОД АГАСЯН - композитор, инструменталист, поет и певец, автор на театрална и филмова музика, на популярни песни за възрастни и деца.
По традиция паралелно с професионалното жури изпълнителите оценява и детско жури в състав: 
Габриела Шкодрева - възпитаничка на школата „Поп и джаз пеене“ към ЦПЛР-Панагюрище, носител на специалната награда на НФ “Родолюбие“ “Живият плъмък“ за 2017 година и на многобройни престижни награди от национални и международни конкурси; 
Виктория Манева - възпитаничка на школата „Поп и джаз пеене“ към ЦПЛР-Панагюрище, носител на специалната награда на НФ “Родолюбие“, “Живият плъмък“ за 2018 година, както и на многобройни престижни награди от национални и международни конкурси; Стойко Шопов - член на Общинския ученически парламент при ЦПЛР-Панагюрище, носител на престижни награди от национални конкурси и Кристина Гочева – участник в школата „Поп и джаз пеене“ при ЦПЛР-Панагюрище, носител на престижни награди от национални конкурси.

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси