Младите панагюрски певци са сред на-добрите в България СНИМКИТЕ са предоставени от родители

Младите панагюрски певци са сред на-добрите в България

Написана от  Неделя, 28 Февруари 2021 12:41
 
На 27 февруари в зала ”Васил Караиванов” в сградата на Община Карлово се проведе вторият етап на Националния конкурс за млади изпълнители "Песенна палитра",
Той бе присъствен и до него бяха допуснати само талантите от първия етап, спечелили златни медали. Първият етап се проведе онлайн с близо 1500 участници на 72 вокални педагози. Сред тях бяха и 15 дарования от Школата по поп и джаз пеене "Евгени Зумпалов" към Центъра за подкрепа за личностно развитие - Панагюрище.
От 15-те панагюрски деца и младежи до втория етап бяха допуснати Християн Балев и Габриела Спасова. На 27 февруари в Карлово Християн се съревновава с 9 деца със златни медали в първа възрастова група и със своето изпълнение спечели второ място и наградата на младежкото жури. Вокален педагог на Християн е г-жа Нона Немигенчева.


В трета възрастова група с 13 златни медалисти за първото място се състезава Габриела Спасова, възпитаничака на вокалния педагог Пепа Филина. Габи бе единствената изпълнителка със собствен съпровод и получи специална награда, която й осигурява безплатно участие в конкурса "Ноти по пясъка".
Участници от Панагюрище в първия и втория етап на конкурса получиха микроффон като колективна награда.
Изпълнителите в "Песенна палитра" на 27 февруари оценяваше професионално жури, в което бяха певиците Маргарита Хранова и Антония Маркова, композиторите Светослав Лобушки, Емил Струнджев, Петър Алексиев, Евтим Чакъров, както и младежко жури, в което бе Надежда Ковачева от Панагюрище.

Поредността на изпълнителите беше определена с жребий.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси