Надежда Ковачева с наградите си през 2020 г. Надежда Ковачева с наградите си през 2020 г. СНИМКАТА е от фейсбук

С още 1 златен медал Надежда Ковачева обогати колекцията си

Написана от  Неделя, 21 Февруари 2021 21:46
 
Още едно златно отличие прибави към богатата си колекция от награди панагюрският славей Надежда Ковачева.
Тя участва в третото издание  на Фестивала за изпълнение на евъргрийни и джаз стандарти от деца и младежи в София, което тази година се проведе онлайн на 20-21 евруари. В професионалното жури бяха българската джаз икона Камелия Тодорова, настоящ преподавател в Нов български университет, изпълнителят Васил Петров и водещият на музикално радиопредване Светослав Николов.
С изпълнението си Надежда Ковачева спечели златен медал във възрастовата група 13-15 години. Миналата година през октомври на конкурса "Кръстопът на музите" тя отново получи високата оценка на журито, което й отреди Гран При, един златен и един среърен медал. 
Вокални педагози на Надежда Ковачева са г-жа Нона Немигенчева и г-жа Пепа Филина към Школата за поп и джаз пеене "Евгени Зумпалов" в Центъра за подкрепа за личностно развитие - Панагюрище.
Изминалата 2020 г. бе звездна за Надежда Ковачева. От различни национални и международни конкурси тя спечели над 10 златни медала.

Фестивалът EVERGREEN FEST SOFIA се организира от Фондация „Музика Вива” и Музикално-издателска къща „Студио Артес” със съдействието на Народно читалище „Д-р Петър Берон 1926 г.”
Целта на фестивала е да насочи вниманието на пеещи деца и младежи към стойностните песни от 20-ти век, създадени до края на 70-те години, останали в музикалната история като незабравими „вечно зелени” произведения, наречени с името „евъргрийни”, както и американски джаз стандарти и български песни в същия
стил. Идеята е подрастващите да се запознаят с тях, да ги обикнат и да се научат да ги изпълняват.
ГРАН ПРИ в направление


"С песните на Стефан Диомов;
ЗЛАТО в направление "Мюзикъл";
СРЕБРО в направление " Българска естрада".


Оценете
(0 гласа)

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси