Моменти от честването на годишнината от рождението на Райна Княгиня през 2020 г.. Моменти от честването на годишнината от рождението на Райна Княгиня през 2020 г.. СНИМКИ: архив на oshtepan.com

ДГ "Райна Княгиня" в Панагюрище се готви за своя патронен празник

Написана от  Четвъртък, 14 Януари 2021 16:38
 
Поредица от изяви са организирали в Детска градина "Райна Княгиня" във връзка със 165 години от рождението на своя патрон -
Райна Попгеоргиева. Няколко поредни дни учителките запознават малчуганите с живота и делото на Знаменоскатата, с нейната автобиография и семейство. Кулминация в изявите ще е музикално-поетичният рецитал "Поклон пред теб, Българска Княгиньо!", който ще бъде изнесен от подготвителна група "Белите лебеди" с учителки Теодора Петрова и Радка Тричкова.
В деня на рождението на Райна Княгиня -18 януари, всяко дете ще получи сувенирно знаменце, а учителският колектив ще поднесе цветя пред паметника на видната панагюрка на площада, носещ нйното име, и в двора на на родната й къща. Това съобщи за oshtepan.com директорът на Детска градина "Райна Княгиня" гг-жа Татяна Костадинова.
През януари 2020 г. група малчугани от ДГ "Райна Княгиня" изнесе музикално-поетичен рецитал в родната къща на Знаменоската и заедно със своите учителки поднесе цветя пред паметника в двора на къщата й.

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси