Ще гледаме премиерата на "Танцът на пингвините" в кино "Модерен театър"

Написана от  Четвъртък, 08 Октомври 2020 20:26
Н
На 16 октомври в кино "Модерен театър" ще бъде прожестиран филмът "Танцът на пингвините".
Той  е посветен на проф-д-р Лъчезар Цоцорков, който приживе оказва дългогодишна подкрепа на българската антарктическа база и българските антарктически експедиции. “Благодарение на помощта на проф. Цоцорков антарктическата ни база премина в 21 век” - споделя Христо Пимпирев.
Филмът “Танцът на пингвините” е художествено-документален прочит на Антарктида от маестро Теодосий Спасов. Месец преди да бъде обявена глобална коронавирус пандемия, той потегля с българска експедиция към най-студената точка на Земята и се завръща оттам, дни преди светът да бъде затворен.
Режисьор на филма е Ема Константинова, оператор - Румен Василев, носител на наградата “Златна роза” за 2020 г. в категорията операторско майсторство.
Идеята той да бъде заснет е на неговия продуцент проф. Христо Пимпирев, учен и полярен изследовател, ръководител на всички досегашни 28 български експедиции в Антарктида.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

1 коментар

  • Връзка на коментара иванова Петък, 09 Октомври 2020 14:44 публикуван от иванова

    Поклон пред светлата памет на г-н Цоцорков. Липсата му вече осезаемо се усеща в нашия град.Вече никой не прави нищо за Панагюрище.

    Докладвайте

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси