Попинското Сдружение „На орището” започва работа по проект „Знаещи, здрави, силни, творящи”

Написана от  Понеделник, 14 Септември 2020 21:54
Попинското Сдружение „На орището”, чийто управител е хореографът Мария Шангова,
започва изпълнението на проект „Знаещи, здрави, силни, творящи”. Той е разработени финансиран по две от мерките в направление „Младежки дейности” на Община Панагюрище  - решаване на конкретни социални въпроси инасърчаване на здравословния начин на живот.
Основната цел, която организаторите са си поставили, е създаването на интерес и мотивация за водене на здравословен начин на живот на младежите чрез формиране на полезни хранителни и двигателни навици, предпазване от наркозависимости и активно търсене на интересни занимания за водене на пълноценен живот.
Всяка събота и неделя до края на октомври младежите ще бъдат запознавани от специалисти в 5 различни области – предпазване от изкушенията на улицата, използване на фитнеса за поддържане на здраво и красиво тяло, пълноценното хранене като важна сфера от природосъобразния избор, а фотографията и българския танц като модели за творчески увлечения в търсенията на младия човек за осмисляне на свободното време и изграждане на ценностна система.
Първи гост-лектор на Сдружението ще бъде Пламен Петров, който чрез темата „Дизайнерска дрога – достъпност, въздействие, рискове”
ще разшири и обогати знанията на младежите и техните родители за изкушенията на улицата, разпространението на психоактивни вещества и тяхното въздействие върху човешкия организъм, по думите на лектора, най-сигурната превенция срещу употребата им. Пламен Петров има солиден опит в борбата с наркоразпространението като е спецполицай от отдел „Наркотици” на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” и е носител на награда на МВР ,,Полицай на годината“ за 2011 г. във връзка с установени и задържани големи количества наркотични вещества.
Останалите лектори, поканени да се включат са фитнес-инструкторът Димитър Оряшков с темата „Силата е в теб“, специалист по хранене по темата „Нашата храна за здраве и красота“, Николай Радулов с въведение в любителската фотография и хореографът Мария Шангова в занятие „В ритъма на здравето с българско хоро“.
В края на изпълнението на проекта са предвидени три събития, които да обобщят и отпразнуват представеното и осмислено знание – кулинарна фото-изложба, изработване на презентация „Знаещи, здрави, силни, творящи” и заключително събитие с танцова фиеста, конкурс и награждаване на активните учстници.
Всички дейности по проекта ще се проведат в танцовата зала на ФТС „Тангра“ и прилежащото й пространство, а за практическата част на „Силата е в мен“ ще бъде използвана спортната площадка на ОУ „Отец Паисий“ – партньор по проекта.
Ръководителят на проекта Мария Шагова, в екип със специалистите Пенка Пиперкова и Евгения Загорска, канят всички младежи и родители, които имат желание да присъстват на някоя от темите, да го заявят на телефони 0889825156 /М. Шангова/ и 0886 899 801 /Е. Загорска/. Участието е напълно безплатно и доброволно, а записването ще продължи до запълване на групите.


                

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси