Певците на Панагюрище донесоха 20 медала от Международния фестивал "София Гранд При"

Написана от  Четвъртък, 10 Септември 2020 16:43
Учениците на вокалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина от Школата по поп и джаз пеене „Евгени Зумпалов“
към Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище отново блеснаха с таланта си и спечелиха призови места. Този път на Международния фестивал Sofia Grand Prix 2020, в който за първи път участват. Музикалният форум се проведе онлайн в 11 направления, като във всяко имаше отделно жури, разказа г-жа Немигенчева. Нейните възпитаници Християн Балев и Кристина Гочева спечелиха по 2 златни медала - Християн в категориите Българска песен“ и  „Световен хит“, а Кристина в „Българска патриотична песен“ и „Световен хит“. Стивани Джунова също получи златно отличие за изпълнението на патриотична песен и бронзово отличие за представянето си в категория „Джаз“.
Йоана Караджова, Кристияна Чуклева, Надежда Ковачева и Лора Куруджиева, чиито музикални ръководители са г-жа Немигенчева и г-жа Филина, също извикаха възторг у журито. С изпълненията си в категориите „Световен хит“, „Българска патриотична песен“ и „Филмова песен“ Лора Коруджиева спечели 3 златни медала, а за изпълнението си на фолклорна песен получи сребърен медал.
Йоана Караджова е отличена със златни медали в категориите „Патриотична песен“ и „Филмова песен“, а
Надежда Ковачева  в категориите „Българска песен“ и „Джаз“ и сребърен за изпълнението си на фолклорна песен. Надя получи и покана за участие в „Evergreen Fest“ в София. Кристияна Чуклева е оценена със златен медал в категория „ Българска патриотична песен“, сребърен в категория „Фолклор“ и бронзов в категория „Песен от Евровизия“.
Габриела Спасова, която е ученичка на г-жа Филина и пее, свирейки на китара, също завоюва златни медали в категориите „Джаз“ и „Българска песен“.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси