И община Панагюрище ще получи допълнителни пари за военни паметници

Написана от  Неделя, 26 Юли 2020 17:22
Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2020 г. за ремонт,
възстановяване, изграждане и довършване на военни паметници. Средствата за в рзре на 300 000 лева и сред одобрените десетки общини, които ще получат допълнителни пари за военни паметници, е и Панагюрище.
В изпълнение на разпоредбите на закона ежегодно общините изпращат до областните комисии „Военни паметници“ или до Министерството на отбраната своите предложения за ремонт и възстановяване на военни паметници, както и за изграждане на нови. След разглеждане на предложенията компетентна дирекция в Министерството на отбраната одобрява списък по общини с военни паметници, за които се отпуснат пари.
В края на януари Областната комисия „Военни паметници“ с пълно единодушие прие предложението на директора на Исторически музей Панагюрище доц. д-р Атанас Шопов към Областния регистър на военните паметници да бъде вписан паметникът на майор Анатолий Тодоров Полянков от Авиобаза Граф Игнатиево, загинал на 16 май 2003 г. при изпълнение на учебен полет със самолет МиГ-21.
Паметникът се намира над село Панагюрски колонии, местността Среден гьол, изграден е през 2003 г.

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси