Петко Колев и Неделчо Кръстев Петко Колев и Неделчо Кръстев СНИМКИ: Павлина Вайсилова

Концерт с тромбони и пиано в Панагюрище

Написана от  Събота, 18 Юли 2020 09:50
Сред зеленината на чемширите в двора на ул."Славянска"№13 в Панагюрище за втора поредна година беше изнесен концерт.
Този път с тромбони и пиано, с които различни творби изпълниха панагюрецът Неделчо Нинов и неговият приятел от Музикалното училище "Любомир Пипков" в София Петко Колев. 
Макар за тромбони да не е композирано много, двамата музиканти впечатлиха на 11 юли камерната публика с таланта си. Дворното пространство се изпълваше ту с минорно звучене, ту с романтично или леко весело.

Гостите на събитието бяха очаровани от изпълнението на валса от Стивън Верхел, романса от Карл Мария фон Вебер, пиесата от Ангел Заберски... и възнаградиха Неделчо Нинов и Петко Колев със силни аплодисменти. 
Нямаше случайно извлечен тон, всичко бе хармония, коментира след края на концерта част от публиката, сред която имаше и професионални музиканти.
Благодарим Ви, че слязохте от голямата сцена и дойдохте при нас, каза кръстницата на Неделчо Нинов г-жа Виктория Симеонова Белоконска, подчертавайки, че двамата са свирили и в Зала "България", и във Военния клуб в столицата.

Организатор на музикалното събитие бе Мария Кръстева, майка на Неделчо Нинов, която на 11 юли имаше рожден ден. 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси