Международен ден на Червения кръст и Червения полумесец е. Честит празник на доброволците!

Написана от  Петък, 08 Май 2020 07:27
През 1953 г. за първи път 8 май е отбелязан като Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец.
Създател на Международното червенокръстко движение е  Анри Дюнан, чиито идеи вече над 150 години печелят все повече привърженици.
Националните дружества на Червения кръст и Червения полумесец са 189, а доброволците в тези дружества са над 250 милиона. Няма друга кауза, която по такъв безспорен начин да обединява хора с различни професии и образование, с различна расова, национална, политическа и религиозна принадлежност. 
8 май е повод за много национални червенокръстки дружества да представят своите дейности и да наблегнат върху своята интернационална принадлежност като членове на голямото семейство - международното движение на Червения кръст и Червения полумесец. Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП) и Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) приеха девизът за отбелязване на празника да бъде посветен на личностия принос.
Българският Червен кръст се присъедини към идеята
тази година 8 май да бъде отбелязан под девиза "Моята червенокръстка история".
 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси